Λιλιπούτειοι εθελοντές δενδροφύτευσαν την Αγία Βαρβάρα

Λιλιπούτειοι εθελοντές δενδροφύτευσαν την Αγία Βαρβάρα - Σύρος - Ερμούπολη - Τα παιδιά της «Παλάμης του Θεού» δείχνουν τον δρόμο…

Τα παιδιά της «Παλάμης του Θεού» δείχνουν τον δρόμο… (Video)

 
Δίνοντας αυτά πρώτα το καλό παράδειγμα σε όλους τους υπόλοιπους, τα παιδιά του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου «Στην παλάμη του Θεού» προχώρησαν στη φύτευση 15 δενδρυλλίων, στην Αγία Βαρβάρα, εκεί  όπου πέρσι το καλοκαίρι είχε ξεσπάσει μία από τις μεγάλες πυρκαγιές.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Με τη βοήθεια δύο εθελοντών και την καθοδήγηση της Ρένας Ξαγοράρη, δεκάδες μικρά παιδιά ανέβηκαν στον λόφο μαζί με τους συνοδούς δασκάλους τους, όπου και φύτευσαν μαζί με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο Β’ μικρά δεντράκια, ώστε «να αναγεννήσουν» με πράσινο την περιοχή που δοκιμάστηκε από τη μεγάλη φωτιά.
 
Όπως ανέφερε στα μικρά παιδιά ο κ. Δωρόθεος, «όλοι οι άνθρωποι έχουν δύο μητέρες, αυτή που μας γέννησε αλλά και την γη, την οποία πρέπει να αγαπάμε και να προστατεύουμε», ενώ - εκτός από τους παραπάνω - δεν ξέχασε και να ευχαριστήσει τους γονείς που παραβρέθηκαν εκεί, την Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων που παραχώρησε δωρεάν τα δενδρύλλια και βεβαίως τον πρωτοπρεσβύτερο π. Φλαβιανό Αλμπέσκου για την πρωτοβουλία που πήρε.