Τοποθετήθηκε χλοοτάπητας στον βρεφικό σταθμό Ξηροκάμπου

Τοποθετήθηκε  πλαστικός χλοοτάπητας στον βρεφικό σταθμό Ξηροκάμπου - Σύρος - Ερμούπολη - Καίρια η συμβολή του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’
Καίρια η συμβολή του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’
 
Μια σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών Δήμου Σύρου – Ερμούπολης υλοποιήθηκε χάρη στην οικονομική συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και προσωπικά του Μητροπολίτη Δωρόθεου Β’, καθώς  και τη στήριξη του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Σωτήρη Μπούσια και του δημοτικού σύμβουλου Αποστόλη Ρουσσουνέλου.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Αναφερόμαστε στην τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στον αύλειο χώρο του βρεφικού σταθμού Ξηροκάμπου, ο  οποίος κατέστησε πλέον τον χώρο ασφαλή για τα νήπια, τα οποία απολαμβάνουν το παιχνίδι τους χωρίς κινδύνους τραυματισμού. 
 
Το έργο αυτό αποτέλεσε αυτοσκοπό για τον πρόεδρο του Συλλόγου Βασίλη Βαξεβανόπουλο, ο οποίος και επιμήκυνε ελαφρώς την παραμονή του στην προεδρία προκειμένου να οδηγήσει σε αίσιο αποτέλεσμα την προσπάθεια που είχε δρομολογήσει πριν αρκετό καιρό, όπερ και εγένετο.
 
«Αυτό το έργο έπρεπε να υλοποιηθεί γιατί τα παιδιά στον βρεφικό σταθμό δεν είχαν καθόλου αύλειο χώρο, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν καθόλου έξω  καθόλη  τη διάρκεια του σχολικού έτους. Χειμώνα – καλοκαίρι ήταν μέσα στο κτίριο. Μας ζητήθηκε, λοιπόν, από τους εκπαιδευτικούς, αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Εμείς, ως σύλλογος, αδυνατούσαμε να καλύψουμε το κόστος, οπότε ζητήσαμε οικονομική στήριξη από την Εκκλησία. Ο  Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’ μας ενημέρωσε ότι η Μητρόπολη δεν μπορούσε να καλύψει το σύνολο του ποσού. Ωστόσο, τα υπόλοιπα χρήματα που μας έλειπαν τα διέθεσε ο ίδιος από την τσέπη του, ενώ και ο Σύλλογός μας  συνέβαλε με ένα ποσό που είχε συγκεντρώσει από εκδηλώσεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Το συνολικό κόστος αγορά του δαπέδου ανήλθε στα 1150 ευρώ και την τοποθέτηση του ανέλαβε συνεργείο του Δήμου προκειμένου να μην αυξηθούν περαιτέρω τα έξοδα.
 
Ο κ. Βαξεβανόπουλος ευχαριστεί  δημόσια τον κ. Δωρόθεο, τόσο για την προσωπική του οικονομική συμβολή στην περάτωση του σημαντικού αυτού έργου, όσο και για την ευαισθησία  που επιδεικνύει σε θέματα που άπτονται των παιδιών. Ακόμη  ευχαριστίες απευθύνει στον  κ. Σωτήρη Μπούσια για τη  βοήθειά του στην καταμέτρηση του τοπογραφικού του αύλειου χώρου, καθώς και στον δημοτικό σύμβουλο Αποστόλη  Ρουσσουνέλο.
 
Καταλήγοντας, παρακαλεί τους αρμοδίους να μεριμνήσουν  για την τοποθέτηση περίφραξης, η οποία θα λειτουργεί αποτρεπτικά στα αδέσποτα από το να λερώσουν τον χλοοτάπητα με τα περιττώματά τους: «Δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο αυτό. Πιστεύω ότι οι επόμενοι από εμένα θα το πράξουν αυτό, καθώς εγώ πρέπει να αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου. Ευελπιστώ ότι εντός της εβδομάδας  θα υλοποιήσουμε τα εγκαίνια του έργου, καθώς θα πρέπει να εξευρεθεί μια ημέρα που θα εξυπηρετεί και τον Μητροπολίτη Σύρου» τονίζει.