«Καθαροί οι κεντρικοί δρόμοι, αλλά βρώμικες οι γειτονιές»

«Καθαροί οι κεντρικοί δρόμοι, αλλά βρώμικες οι γειτονιές» - Σύρος - Ερμούπολη -Πέτρος Μώτος, δημοτικός σύμβουλος

Πέτρος Μώτος, δημοτικός σύμβουλος

 
Δυναμική παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στον Δήμο έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Μώτος, στο περιθώριο της ειδικής συνεδρίασης του Απολογισμού Πεπραγμένων, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από την Δημοτική Αρχή.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Αναρωτώμενος γιατί ο Δήμαρχος επέλεξε να μην αναφέρει τα δεκάδες σημαντικότητα έργα που παρέλαβε από την προηγούμενη Αρχή, όπως ο δρόμος της Λαλακιάς, ο δρόμος του Χριστού, το Βιομηχανικό Μουσείο, το αποχετευτικό σύστημα στα χωριά, την παιδική χαρά στην Μεταμόρφωση και πολλά άλλα, στη συνέχεια τοποθετήθηκε πάνω στο σχόλιο του Δημάρχου ότι η Σύρος είναι ένα απολύτως καθαρό νησί.
 
«Το καθαρό νησί το βρήκανε με τις προσπάθειες τις δικές μου και των συνεργατών μου. Ήδη έχω αναφέρει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι εμείς παίρναμε λεφτά από την Πολιτική Προστασία και συμπληρώναμε και ένα άλλο ποσό για να κόψουμε τα χόρτα, ώστε να μην δίνουμε δικαίωμα για πρόκληση πυρκαγιών.
 
Δυστυχώς, δεν έχουν εισακούσει τις προτάσεις μου, με αποτέλεσμα πολλοί δημοτικοί χώροι, όπως τα αλσύλλια στη Δόξα, στου Ορφέα, στου Αγίου Δημητρίου, στο Βροντάδο, στην Απάνω Μεριά και αλλού, να είναι γεμάτα χόρτα, κάτι που δεν είναι σωστό ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου.
 
Σε ότι αφορά την πόλη, δεν φτάνει να καθαρίζουμε μόνο τους κεντρικούς δρόμους και τα κεντρικά πεζοδρόμια καλά. Αν πάμε στις γειτονιές, θα δούμε ότι δεν είναι καθόλου καθαρές όπως ήτανε παλιά, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου.
 
Δυστυχώς, δεν έχουνε τον κατάλληλο άνθρωπο για να τους καθοδηγήσει. Αυτή είναι η άποψή μου, η οποία δικαιολογείται από τα πολλά παράπονα που γίνομαι αποδέκτης, ειδικά στις γειτονιές της Ερμούπολης».