«Πράσινο φως» για τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων

 «Πράσινο φως» για τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων - Σύρος - Ερμούπολη - Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης

Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης

 
Σε μια άκρως θετική και πλήρως λειτουργική απόφαση προχώρησε ομόφωνα η Δημοτική Κοινότητα της Ερμούπολης, αφού ενέκρινε την πρόταση της προέδρου της Ανθής Χαλκιά για τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, όπου θα εμπεριέχουν χάρτες με απεικονιζόμενα αξιοθέατα & πληροφορίες επισκεπτών, σε διάφορα σημεία της πόλης.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Συγκεκριμένα, η εισήγηση της κας Χαλκιά ήταν η εξής:
 «Κυρίες και κύριοι τοπικοί σύμβουλοι της κοινότητας μας, θα ήθελα να σας καταθέσω προς συζήτηση τη πρόταση που αφορά στη τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σε κομβικά σημεία της πόλης μας, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών, την ορθότερη καθοδήγησή τους και την ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος.
 
Προτείνω στην εν λόγω πινακίδα να εμφανίζεται ο χάρτης με τα σημεία ενδιαφέροντος και τις ανάλογες επεξηγήσεις, όπως επίσης, ανάλογα με το σημείο που θα βρίσκεται η πινακίδα, να υπάρχει και η ανάλογη ένδειξη για το σημείο που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή ο επισκέπτης, ούτως ώστε να προσανατολίζεται καλύτερα.
 
Σας παραθέτω ανάλογες πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί σε άλλες περιοχές και αναμένω και τις δικές σας προτάσεις, εφόσον αποφασίσουμε να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση προς την Τεχνική Υπηρεσία, με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης που θα αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης μας».
 
Ύστερα, λοιπόν, από την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης, το θέμα πλέον μεταφέρεται στις Υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε να φέρουν εις πέρας την τοποθέτηση των πληροφοριακών πινακίδων σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως στην Πλ. Μιαούλη – ΙΚΑ – Πλ. Ηρώων – Περιοχή ΔΟΞΑΣ – πάρκινγκ Σκλαβενίτη, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών, την ορθότερη καθοδήγησή τους και την ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος.
 
Η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης απεστάλη στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου, προκειμένου να ενημερωθεί και να ενεργήσει τα δέοντα.