Εν μέσω πυρών η ανάπλαση της πλατείας στον Φοίνικα

Εν μέσω πυρών η ανάπλαση της πλατείας στον Φοίνικα - Σύρος - Κανονικά η εκτέλεση του έργου κατά το Λιμενικό Ταμείο

Κανονικά η εκτέλεση του έργου κατά το Λιμενικό Ταμείο

 
Αναμενόμενες ήταν διαμαρτυρίες, ακόμα και επισκεπτών του Φοίνικα, αφού εν μέσω τουριστικής περιόδου η κεντρική πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο στο πλαίσιο ανάπλασή της, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί και είχε εξαγγελθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
 
του Γιάννη Ρουσσουνέλου
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της ανάπλασης, προϋπολογισμού 124.000 ευρώ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 100.000 ευρώ και από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου 24.000 ευρώ, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα με προγραμματισμένη αποπεράτωση τους τέσσερις μήνες. Περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση του χώρου, δηλαδή καθαιρέσεις, οριοθέτηση νέων στάθμεων, νέες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, παγκάκια κ.ά.
 
 
Και_ενώ εκτελούνται εργασίες, με τη ΔΕΗ να απομακρύνει τα καλώδια παροχής ρεύματος προκειμένου να κατεδαφιστεί και η ευρισκόμενη στάση λεωφορείων, η όχληση από τις εργασίες δεν άφησε αδιάφορους ακόμη και τους επισκέπτες που θεωρούν «αδιανόητο» να εκτελούνται τέτοιους είδους εργασίες σε ένα παραθεριστικό θέρετρο μέσα στο καλοκαίρι και μάλιστα με τόσο αργούς ρυθμούς.
 
Διαφορετική όμως είναι η άποψη του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Κοσμά, ο οποίος κάνει γνωστό στον ΛΟΓΟ ότι «Το έργο εκτελείται κανονικά, με χρόνο εκτέλεσής τους τέσσερις μήνες» και πως  «Ήταν δεδομένο ότι  οι εργασίες θα εκτελούνταν και το καλοκαίρι. Είναι δεδομένο πως αυτό το καλοκαίρι, σε κάποια φάση η πλατεία δεν θα χρησιμοποιηθεί, κάτι που είχε επισημανθεί από την αρχή σε συγκέντρωση με τους επιχειρηματίες. Κάποιοι θα ματώσουν αυτό το διάστημα, όπως κάποιοι άλλοι μάτωσαν στην Ερμούπολη κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης της παραλίας. Το έργο όμως προχωρά με κανονικούς ρυθμούς και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».
 
Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι, σε συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου τον περασμένο Δεκέμβριο, στην οποία ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Φοίνικα Γιώργος Περρής και το μέλος Ρόζα Ξανθάκη, έγιναν μια σειρά από διευκρινιστικές ερωτήσεις ως προς τους χρόνους περαίωσης του έργου και για το αν υπάρχει ελαστικότητα στις ημερομηνίες, ώστε να μην υπάρξει η οποιαδήποτε αναστάτωση για παραθεριστές και επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.  
 
Και τότε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είχε τονίσει πως, η μέγιστη προτεραιότητα είναι να αντληθούν οι πόροι του ΠΔΕ κατά προτεραιότητα ακόμα και αν υπάρξει κάποια καλοκαιρινή όχληση διότι το ρευστό πολιτικό τοπίο σε κεντρικό επίπεδο μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να χαθούν οι πόροι που έχουν εξασφαλιστεί από το κράτος.