Θετικός σε αμοιβαία ανταλλαγή χώρων ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Θετικός σε αμοιβαία ανταλλαγή χώρων ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών -- Σύρος - Ερμούπολη - Χωματερή αυτοκινήτων…  στη είσοδο της Πινακοθήκης!

Χωματερή αυτοκινήτων…  στη είσοδο της Πινακοθήκης!

 
Μόνο αρνητικές εντυπώσεις μπορεί να αποκομίσει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στον χώρο που εναποθέτονται τα αυτοκίνητα που προορίζονται για εκποίηση από το Τελωνείο.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Ο χώρος τείνει να μετατραπεί σε άτυπη χωματερή οχημάτων,  όπου αυτοκίνητα σε άθλιο χάλι πετιούνται στην κυριολεξία δίπλα σε ένα πολιτιστικό χώρο, όπου λαμβάνουν χώρα δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις.
 
Στο ερώτημα που υποβάλλαμε στον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης Σταύρο Γουσγουνέλη κατά πόσο είναι δύσκολο να βρεθεί ένας χώρος εκτός πόλης για την αποθήκευση αυτών των ερείπιων αντί να στοιβάζονται σε ένα σημείο που βρίσκεται στην βιτρίνα της Ερμούπολης, ορθώς εκείνος δήλωσε αναρμόδιος για την επίλυση του ζητήματος καθότι ο χώρος ανήκει στη δικαιοδοσία του Τελωνείου, ωστόσο παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι θέσεις του: «Αυτός είναι ένας χώρος ιδιωτικός, τον οποίο κατά κάποιον τρόπο τον εκμεταλλεύεται το Τελωνείο. Τα αυτοκίνητα απ’ ότι γνωρίζω είναι κατασχεμένα και πηγαίνουν στον ΟΔΔΥ, είτε για δημοπρασία είτε για καταστροφή. Εμείς έχουμε κάνει κατά καιρούς κάποιες συζητήσεις και κάποια έγγραφα, ως προς κατά πόσον είναι δυνατόν να υπάρξει κάποιος άλλος κατάλληλος χώρος ώστε να απομακρυνθούν, γιατί ο παρών είναι δίπλα στην Πινακοθήκη Κυκλάδων».   
 
Στο ερώτημα κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει προσωρινή παραχώρηση ενός χώρου εκτός πόλης για το σκοπό αυτό από τον Δήμο, ώστε το σημείο που γειτνιάζει με την Πινακοθήκη να ευπρεπιστεί, ο κ. Γουσγουνέλης εμφανίστηκε  πρόθυμος να μπει σε μια διαδικασία διερεύνησης ως προς το κατά πόσο είναι εφικτό αυτό: «Ναι, είναι μια ιδέα που μπορεί να συζητηθεί αυτή. Να δούμε αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, και από την πλευρά μας δεν υπάρχει αντίρρηση. Ωστόσο, πιθανόν, θα δρομολογηθεί  γραφειοκρατική διαδικασία από το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανήκει το Τελωνείο, και ενδεχόμενα να υπάρχουν κάποια εμπόδια. Θεωρώ ότι κι εκείνοι από την πλευρά τους βλέπουν ότι δημιουργείται πρόβλημα, πιθανόν όμως να μην μπορεί να γίνει κάτι πρακτικό», κατέληξε.