Κατάρρευση μεγάλου τμήματος του πρώην Ξενοδοχείου ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ (Video)

Κατάρρευση μεγάλου τμήματος του πρώην Ξενοδοχείου ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ - Σύρος - Ερμούπολη - Αποκλεισμένη η οδός Ανδρέα Συγγρού στην πλατεία Μιαούλη

Αποκλεισμένη η οδός Ανδρέα Συγγρού στην πλατεία Μιαούλη

 
Λόγω κατάρρευσης τμήματος του πρώην ξενοδοχείου ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ - επί της πλατείας Μιαούλη - η οδός Ανδρέα Συγγρού θα παραμείνει κλειστή έως και τις 03:00 μμ του Σαββάτου 11 Μαρτίου για λόγους ασφάλειας και μέχρι ότου αρθεί ο κίνδυνος περαιτέρω κατάρρευσης του κτιρίου.  
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Δυστυχώς η Πολιτιστική μας κληρονομιά καταρρέει. Σε άμορφο σωρό μπάζων μετατράπηκε πλέον μεγάλο τμήμα του κληροδοτήματος του πρώην Ξενοδοχείου ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά που χρήζουν απαντήσεων .
 
Αλήθεια,  η μελέτη του πρώην αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Πουσσαίου για τα κληροδοτήματα που βρίσκεται; Γιατί δεν εισακούστηκαν οι φωνές αγωνίας των περίοικων που εδώ και μεγάλο διάστημα προειδοποιούσαν τους αρμοδίους για την επικινδυνότητα του,  καθώς πολλάκις είχαν καταστεί μάρτυρες πτώσης υλικών και από θαύμα είχαν αποφευχθεί τραυματισμοί διερχομένων και επιχειρηματιών;
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το χθεσινό συμβάν προκάλεσε υλικές ζημιές σε παρακείμενη επιχείρηση τουριστικού ενδιαφέροντος, αναγκάζοντας παράλληλα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος να παραμείνει κλειστό έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια τους εναπομείναντος τμήματος του κληροδοτήματος.    
 
Οι φωτογραφίες και τα Βίντεο που ακολουθούν αποκαλύπτουν το πλήρες μέγεθος της καταστροφής.
 
Αναλυτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις αρμοδίων και μαρτυρίες περιοίκων θα υπάρξει στον ΛΟΓΟ της Πέμπτης 16-3-2017.
 
Το Δελτίο Τύπου για το κλείσιμο της οδού Ανδρέα Συγγρού που απέστειλε στα ΜΜΕ το γραφείο Τύπου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έχει ως ακολούθως:
 
«Ενημερώνουμε τους δημότες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες της Σύρου, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι, λόγω κατακρήμνισης εξωτερικού τοιχίου κτιρίου επί της οδού Ανδρέα Συγγρού και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/89 απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων:
  • απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση οχημάτων επί της οδού Ανδρέα Συγγρού, από το σημείο που βρίσκεται το κτίριο «Κληροδότημα Κουτσοδόντη» μέχρι και την οδό Τιμολέοντος Αμπελά, από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:45 μέχρι το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 15:00.
  • Το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινό και επιβάλλεται για ιδιαίτερους λόγους ασφάλειας μέχρι να αρθεί ο κίνδυνος για τη διέλευση των οχημάτων.
  • Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από παράλληλες οδούς.
 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.
Γραφείο Τύπου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης»
 
Φυσικά προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι σε κανένα σημείο του δεν γίνεται αναφορά στην ασφάλεια των διερχόμενων πεζών, εστιάζοντας μόνο στην διέλευση, τη στάση και την στάθμευση των οχημάτων όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι οδοί πέριξ της πλατείας Μιαούλη είναι χαρακτηρισμένοι πεζόδρομοι και έχουν τοποθετηθεί οι  ανάλογες προειδοποιητικές πινακίδες και κάγκελα.