Πέντε φτιάχνουν σήμερα, δέκα χαλάνε αύριο

Πέντε φτιάχνουν σήμερα, δέκα χαλάνε αύριο - Σύρος - Ερμούπολη - Διάσπαρτες σπασμένες μαρμάρινες πλάκες στην Ερμούπολη

Διάσπαρτες σπασμένες μαρμάρινες πλάκες στην Ερμούπολη

 
Ως ένα κακόγουστο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με τις διάσπαρτες σπασμένες μαρμάρινες πλάκες του οδικού δικτύου Ερμούπολης, καθώς ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των κατεστραμμένων πλακών που αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα οδηγών και πεζών.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Η παρατήρηση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κοινότυπη από πολλούς, ωστόσο δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα που συνεργεία του Δήμου έκλεισαν τους δρόμους του ιστορικού κέντρου, στους οποίους το πρόβλημα ήταν εντονότερο.
 
Και ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης προ ολίγου καιρού, στα ίδια σημεία σήμερα παρατηρούνται εκ νέου σπασμένες πλάκες, έτοιμες να προκαλέσουν νέα προβλήματα.
 
 
Συγκεκριμένα, κατά μήκος του δρόμου που ανεβαίνει από το Επιμελητήριο προς τον Άγιο Νικόλαο, έχουν παρατηρηθεί από πολλούς δημότες πλάκες – ξυράφια, καθώς οι σπασμένες πλευρές τους έχουν «ακονιστεί» από την τριβή σε τέτοιο βαθμό που οι αναρτήσεις των οχημάτων και βεβαίως τα πόδια των πεζών κινδυνεύουν με κάποιο πιθανό ατύχημα.
 
Αντίστοιχες εστίες κινδύνου υπάρχουν και σε τμήματα του δρόμου μπροστά από το θέατρο «Απόλλων», και στην Σταματίου Πρωίου.
 
Το φωτογραφικό υλικό μιλά από μόνο του.