Παλιές αναμνήσεις μαζί μου θα πάρω

Παλιές αναμνήσεις μαζί μου θα πάρω - Σύρος - Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μάννα

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μάννα

 
ΠΟΥ είναι, άραγε, τα χρόνια της δόξας στου Κυκλοφοριακού Πάρκου στο Μάννα; Όπως μαθαίνουμε, ελάχιστες μέρες την εβδομάδα άνοιξε και ελάχιστη ήταν η συμμετοχή και η προσέλευση.
 
σχολιάζει ο Γιάννης Ρουσσουνέλος
 
Και δεν μιλάμε μόνο για το καλοκαίρι, που ο κόσμος στρεφόταν περισσότερο στη θάλασσα, χωρίς να περάσει απαρατήρητο και το γεγονός ότι και επί προηγούμενων Δημοτικών Αρχών καλοκαίρια ήταν, φθινόπωρο ήταν, αλλά τα απογεύματα το Πάρκο γέμισε από μικρούς και μεγάλους.
 
Άλλα χρόνια, άλλοι άνθρωποι, όπως ο δραστήριος αντιδήμαρχος Νίκος Ροσσολάτος και ο δημοτικός αστυνόμος Νίκος Μονογιός. Ιδιαίτερα ο τελευταίος, που βρισκότανε 24 ώρες το 24ωρο και φρόντιζε το Πάρκο, δίνοντας κάθε λογής εναύσματα σε μικρούς και μεγάλους να το επισκέπτονται.
 
Ήταν μια μικρή όαση όλες τις εποχές, αλλά υπήρχε η όρεξη, το μεράκι και η φαντασία, που αποτελούσαν κίνητρα για προσέλευση. Τότε… τότε… τω καιρώ εκείνω… γιατί σήμερα χωρίς την παραμικρή συντήρηση ούτε ποδήλατο θα πρέπει να λειτουργεί ούτε τα μικρά αυτοκινητάκια με τις μπαταρίες (άχρηστες πια), όπως μαθαίνουμε.
 
Με δυο λόγια, όπως όλες οι «αγωγές» αυτής της Δημοτικής Αρχής, έτσι και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ακολουθεί την πεπατημένη της λανθασμένη πορεία.