Πρώτο Βήμα για την επίλυση του πολεοδομικού;

Πρώτο Βήμα για την επίλυση του πολεοδομικού;  - Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Δήμος Σύρου Ερμούπολης

 

«Σε μια εξαιρετικά σημαντική συνεδρίαση, στις 06 & 07 Απριλίου 2017, το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων Αιγαίου (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.Α.), υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Γιανέλλη Θεοδοσιάδη, ενέκρινε την Πολεοδομική Μελέτη Ερμούπολης, πραγματοποιώντας το σημαντικότερο βήμα για την οριστική επίλυση ενός φλέγοντος ζητήματος, το οποίο απασχολεί την πόλη μας για διάστημα άνω των 15 ετών.

Συνέπεια του γεγονότος  αυτού αποτελούσε η δραματική κωλυσιεργία στην έκδοση οικοδομικών αδειών και στην πραγματοποίηση επενδύσεων, με δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

Μετά και την έγκριση της μελέτης, την 04η Απριλίου 2017 από το Υπουργείο Πολιτισμού, είμαστε πλέον αισιόδοξοι ότι η επίλυση αυτού του εξαιρετικά σοβαρού και δισεπίλυτου, για χρόνια προβλήματος, θα έχει τελικώς αίσια έκβαση.

Με βάση την πολύ θετική αυτή εξέλιξη νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όσους συνέδραμαν και ιδιαίτερα τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Γιανέλλη Θεοδοσιάδη, του οποίου η συμβολή ήταν περισσότερο από καθοριστική και με τον οποίο είχαμε μια συστηματική και γόνιμη συνεργασία για το θέμα, ιδιαίτερα τους τελευταίους 12 μήνες, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον κ. Ιωσήφ Στεφάνου, ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ, τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τον Σύλλογο Μελετητών - Μηχανικών  Νομού Κυκλάδων, για την υποστήριξη της μελέτης στη συνεδρίαση, καθώς και όσους ακόμη λιγότερο ή περισσότερο, συνέδραμαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεσμευόμαστε ότι και στα εναπομείναντα στάδια, μέχρι και τη δημοσίευση, σε ΦΕΚ, της Πολεοδομικής Μελέτης, ο Δήμος μας θα εξακολουθήσει να πράττει ότι είναι απαραίτητο με την ίδια αποφασιστικότητα και επιμονή».

Γραφείο Τύπου Δήμου Σύρου - Ερμούπολης