Τέλειωσαν οι δικαιολογίες του ΦΟΔΣΑ

Τέλειωσαν οι δικαιολογίες του ΦΟΔΣΑ - Σύρος - Αλγεινή η εικόνα από τους παραγεμισμένους κάδους της ανακύκλωσης

Αλγεινή η εικόνα από τους παραγεμισμένους κάδους της ανακύκλωσης

 
Εικόνα τριτοκοσμικής χώρας παρουσιάζουν από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα τα χωριά της Σύρου από τους παραγεμισμένους κάδους ανακύκλωσης και τις σακούλες που βρίσκονται πεταμένες πέριξ αυτών, εξαιτίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Μάρκο Πρίντεζη, αρχικά της μεγάλης κατανάλωσης αγαθών που υπήρξε από το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που ήρθε στη Σύρο και αργότερα από την αδυναμία του εργολάβου να προλάβει να μαζέψει τα «ασυμμάζευτα», τονίζοντας μάλιστα ότι θα προστίθετο ένα ακόμη δρομολόγιο για να αποσυμφορεθεί η κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει η ανακύκλωση...Φευ.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Ακόμα και σήμερα καταγράφονται στα χωριά δεκάδες περιπτώσεις ξεχειλισμένων κάδων ανακύκλωσης με πολλές τσάντες σκουπιδιών ή ανακύκλωσης παρατημένες δίπλα σε αυτούς, παρά το γεγονός ότι και οι τουρίστες έφυγαν και ότι συμπληρώθηκε ένα έξτρα δρομολόγιο αποκομιδής της ανακύκλωσης, όπως είχε δηλώσει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Πρίντεζης.
 
Γιατί, λοιπόν, εξκολουθούν να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα τα χωριά;
 
Γιατί παραμένουν οι κάδοι της ανακύκλωσης να αποτελούν εστία μόλυνσης και να βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία;
 
Οι μέχρι τώρα δικαιολογίες του κ. Πρίντεζη έχουν πέσει στο κενό καθώς κάθε φορά που έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις, οι απαντήσεις του τελικά εκθέτουν τον ίδιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ,  που αποδέχεται αμάσητα και χωρίς αντιδράσεις τις δικαιολογίες του κ. Πρίντεζη.
 
Οι πραγματικές αιτίες, βέβαια, προσπαθούν να κουκουλωθούν τεχνηέντως από τον κ. Πρίντεζη, ωστόσο όσο περνά ο καιρός τα στόματα ανοίγουν και κάνουν λόγο για διάλυση των σχέσεων μεταξύ των δύο εργολάβων που έχουν αναλάβει την κοινοπραξία της ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην όλη λειτουργία της ανακύκλωσης στο νησί.
 
Μένει, λοιπόν, να δούμε τις επόμενες λίγες εβδομάδες αν θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση ή αν τελικά οι πληροφορίες που κυκλοφορούν ευσταθούν και αν ναι, σε ποιο βαθμό θα χειροτερέψουν την ήδη τεταμένη κατάσταση.