«Να φύγει η σπείρα που λυμαίνεται τον τόπο»

«Να φύγει η σπείρα που λυμαίνεται τον τόπο»

Συνέντευξη Τύπου του αναπληρωτή  τομεάρχη Υγείας της «Νέας Δημοκρατίας» Ιάσωνα Φωτήλα

 

Με την επισήμανση πως ο λαός πρέπει να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου  «να φύγει η σπείρα που λυμαίνεται τον τόπο», αλλά και με την χαρακτηριστική έκφραση «τρίχες κατσαρές», ο τομεάρχης Υγείας της «Νέας Δημοκρατίας» Ιάσωνας Φωτήλας έδωσε απάντηση στο κατά πόσο η σημερινή Κυβέρνηση θα κρατήσει τις υποσχέσεις της και θα στηρίξει τα κοινωνικά στρώματα με χαμηλό εισόδημα. Τόνισε εξακολουθητικά ότι μόνο η «Νέα Δημοκρατία» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση και μάλιστα χωρίς να καταργήσει τα μνημόνια που μας φόρτωσαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Να επισημάνουμε ότι, πράγμα σπάνιο σε συνεντεύξεις Τύπου, ο κ. Φωτήλας, τον οποίο προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Κώστας Γαβιώτης, έκανε μια εισαγωγή μόλις τριών λεπτών, λέγοντας ότι στελέχη του κόμματος περιοδεύουν ανά την Ελλάδα και ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για την επικρατούσα κατάσταση της οικονομίας και την»…νέα συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα, περισσότερο καταστροφική από ποτέ». Είπε επίσης ότι στις πρώτες προτεραιότητες της Ν.Δ, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα είναι η Υγεία και η Παιδεία, γι’ αυτό άλλωστε τα στελέχη της δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτούς τους δύο τομείς στις επαφές που έχουν με τοπικούς παράγοντες στο διάστημα της περιοδείας τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι τα δύο αυτά χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι προφανής η σύγκριση με άλλες προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ, υπογραμμίζοντας πως σήμερα υπάρχει ένα απολυταρχικό κράτος σε όλους τους τομείς.

«Έρχεται ένα τέταρτο μνημόνιο, το χειρότερο, που φέρνει μόνο μέτρα χωρίς να πάρουμε ούτε ένα φράγκο και αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία», είπε χαρακτηριστικά, επιμένοντας ότι οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι αφού ακόμα και ένας χαμηλόμισθος των 7.000 ευρώ το χρόνο θα κληθεί να πληρώσει φόρο 600 ευρώ, δηλαδή έναν μισθό του.

Προδίκασε πως η Κυβέρνηση «θα δραπετεύσει την τελευταία στιγμή, αφήνοντας τον επόμενο, δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να βγάλει τα κάστα από τη φωτιά», προσθέτοντας πως ακόμα και έτσι «θα τα βγάλουμε τα κάστα από τη φωτιά», γι’ αυτό ο λαός θα πρέπει να στηρίξει τη Ν.Δ «για να απομακρυνθεί η σπείρα που λυμαίνεται τον τόπο».

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν έφυγε από το «Ποτάμι» με το οποίο αρχικά πολιτεύτηκε, αλλά διεγράφη και μάλιστα «χωρίς τις σωστές διαδικασίες», μαθαίνοντας τη διαγραφή του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό συνέβη, όπως είπε, επειδή πρότεινε στους τέως συντρόφους του να έλθουν σε επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να βρουν τα κοινά τους σημεία, αφού αυτοδύναμα το «Ποτάμι» δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα, κατεβαίνοντας αυτοδύναμα στις εκλογές, αλλά η πρόταση αυτή έγινε αφορμή της διαγραφής του και της προσχώρησής του στη συνέχεια στη Ν.Δ.

Στην ερώτηση πώς θα αντιδράσει αν αύριο η Ν.Δ ως κυβέρνηση αθετήσει τα όσα σήμερα υπόσχεται, απάντησε ότι όλα είναι πιθανά, ακόμη και να πάει στο σπίτι του, προσθέτοντας ότι εκείνος έχει δουλειά και δεν φοβάται (είναι δικηγόρος) όπως θα πρέπει να φοβούνται άλλοι ανεπάγγελτοι και  κατ’ εξακολούθηση επαγγελματίες πολιτικοί.

Τέλος, έκανε σαφές πως η Ν.Δ ως Κυβέρνηση δεν μπορεί να σκίσει τα μνημόνια, αλλά μπορεί να νοικοκυρέψει τη χώρα εξοικονομώντας πόρους από σπατάλες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δίνονται εκατομμύρια σε συλλόγους για να τιμηθεί ο Κολοκοτρώνης ή σε άλλους για να βλέπουν αν θα έλθει στη χώρα μας… τσουνάμι!

«Έχουνε νέο αρχηγό με νέο όραμα και προτεραιότητες. Υπάρχουν τρόποι να εξοικονομηθούν χρήματα που σήμερα σπαταλούνται άσκοπα. Δεν υπάρχει σωτηρία με αυτούς τους ανθρώπους», είπε χωρίς να παραλείψει να ρίξει και τις όποιες ευθύνες στους ευρωπαίου που στηρίζουν αυτή την Κυβέρνηση, ενώ γνωρίζουν ότι οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή.