Έναρξη της Συνδιάσκεψης με ομιλία Πολάκη

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ
του Θεοδόση Δανάμπαση

Με την ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έγινε σήμερα το βράδυ η έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Α. Συρίγου, Ν. Μανιού και Ν. Συρμαλένιου.

Στην εκδήλωση - μεταξύ των άλλων - έδωσαν το παρών η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτα Μπουραντά και ο διοικητής του Νοσοκομείου της Νάξου Κώστας Απιδόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετοί πολίτες.

Στην μακροσκελή τοποθέτησή του, ο κ. Πολάκης έκανε αναφορά στο δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και τον χαμένο χρόνο του πρώτου εξαμήνου που χρειάστηκε μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί ουσιαστικά ο νέος κρατικός σχηματισμός, επισημαίνοντας όμως ότι "ενώ έχουμε την κυβέρνηση, δεν έχουμε ακόμα την εξουσία", κάνοντας λόγο για ένα γραφειοκρατικό κράτος - εχθρό στα σχέδια της Αριστεράς.

Εξειδικεύοντας, εν συνεχεία, την ομιλία του στα πεπραγμένα του Υπουργείου Υγείας, υπογράμμισε τις 3 κύριες μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν επί της θητείας του: 1) την αύξηση της χρηματοδότησης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, 2) την ενίσχυση του Συστήματος με προσωπικό και 3) την δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους πολίτες.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκαν και ορισμένες ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, οι οποίες εστίασαν στην περικοπή των πόρων για την Ειδική Αγωγή και στις Επιτροπές του ΚΕΠΑ.

Περισσότερο ρεπορτάζ στο ερχόμενο φύλλο του "Λ".