Ένα καλύτερο αύριο για τη Σύρο

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου
του Θεοδόση Δανάμπαση

Παρουσία του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β', του Καθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου Στεφάνου, του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λεονταρίτη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων τελέστηκε σήμερα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

Παρόντες, φυσικά, ήταν σύσσωμα σχεδόν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί υπάλληλοι και εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις καθιερωμένες ευχές που ακολούθησαν, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη η Σύρος να στοχεύσει ακόμα ψηλότερα ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον γι αυτήν και τα παιδιά της, ευχαριστώντας παράλληλα την Δημοτική Αρχή αλλά και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου για την οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 190 χρόνια από την ονοματοδοσία της Ερμούπολης, που αποτέλεσαν και το κορυφαίο γεγονός για το 2016.

Με τη σειρά του, ο Καθολικός Επίσκοπος ευχαρίστησε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα για το νησί και προέτρεψε τους δημοτικούς υπαλλήλους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξυπηρετούν τους δημότες.

Τον λόγο αμέσως μετά έλαβε ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε στον κύριο στόχο της Δημοτικής Αρχής, που δεν είναι άλλος από την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Σύρου μέσω του Τουρισμού, ενώ ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων έτσι ώστε να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι που υπάρχουν για το νησί.

Εν συνεχεία, ο λόγος δόθηκε στον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Μώτο, ως εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας, καθώς ο κ. Γιαλόγλου έλειπε από τη Σύρο. Εμφανώς συγκινημένος και από την ειδική αναφορά που έκανε ο κ. Λεονταρίτης προς το πρόσωπό του (ως τον αρχαιότερο δημοτικό σύμβουλο - μαζί και στον Μάκη Δαδάο), ο κ. Μώτος έδωσε τα συγχαρητήριά του στους υπαλλήλους του Δήμου που είναι ο κορμός του Δήμου, ενώ με ένα μήνυμα για περισσότερη αξιοπιστία στην πολιτική ζωή, που είχε γράψει το 2008 ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, έκανε την δική του παρέμβαση ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας Κομνηνός Στρογγύλης (ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νικόλας Καίλης ήταν απών λόγω ασθενείας).

Εκτός από την πίτα του Δήμου, η τελετή συμπεριελάμβανε και την κοπή της πίτας της Δημοτικής Κοινότητας της Ερμούπολης, με την πρόεδρό Ανθή Χαλκιά να κάνει ειδική αναφορά στο Τμήμα Μικρών Έργων και την Διεύθυνση Καθαριότητας, που αποτελούν τους στυλοβάτες των δράσεων της Κοινότητας.

Η πιο ενδιαφέρουσα πάντως τοποθέτηση ήταν αυτή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δήμο Δημήτρη Αλεξανδρή, ο οποίος ζήτησε συνεργασία του πολιτικού προσωπικού με τους δημοτικούς υπαλλήλους έτσι ώστε να πραγματοποιούνται συνέργιες, κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτό και γιατί δεν έχει ακόμη καταρτιστεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο από την Δημοτική Αρχή αλλά και γιατί χρειάζεται να δείξει το πολιτικό προσωπικό περισσότερη εμπιστοσύνη στον παράγοντα άνθρωπο, καθώς οι υπάλληλοι του Δήμου αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Διοίκησης του Δήμου.

Με το πέρας των ευχών, με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Αλέξη Αθανασίου, κληρώθηκαν 4 τυχεροί δημοτικοί υπάλληλοι στους οποίους μοιράστηκαν διήμερες άδειες και άλλα δώρα, ενώ ένας μπουφές με βασιλόπιτα, αναψυκτικά και κονιάκ περίμενε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.