Αιχμές «Κίνησης Πολιτών» κατά Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Αιχμές «Κίνησης Πολιτών»  κατά Δήμου Σύρου - Ερμούπολης - Καυτά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις - Στρογγύλης - Χρυσαφίδης

Καυτά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

 
Ανοικτή επιστολή με αποδέκτη τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και κοινοποίηση στην Επιτροπή Παιδείας Δήμου Σύρου Ερμούπολης, την Πρωτ. Σχολική Επιτροπή Δήμου Σύρου Ερμούπολης, το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Υπ.Παιδείας και τους  Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου απέστειλε στα ΜΜΕ η Κίνηση Πολιτών Σύρου, υποβάλλοντας μια σειρά καίριων ερωτημάτων που χρήζουν απαντήσεων από τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό.
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:
 
“Κύριε Δήμαρχε,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη  προωθητική ενέργεια της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ  στα δημόσια σχολεία του νησιού.

 
Σε σχετικό  έντυπο   αναφέρεται ότι σε συνεργασία με το Δήμο προσφέρει ασφαλιστική πρόταση (που σας επισυνάπτω)και ζητά την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων αλλά ζήτα ακόμη και στοιχεία από όσους δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της.
 
Γνωρίζουμε ότι ούτε στο Δημοτικό συμβούλιο ούτε στη Πρωτοβάθμια Σχολική  Επιτροπή  Παιδείας έχει συζητηθεί αυτή η ενέργεια.
 
Όμως , κατ΄  εντολή σας προφανώς, η Πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής  συνόδευσε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Απόστολο Ρουσουνέλο ,(ασφαλιστικό σύμβουλο) και συναντήθηκαν με  προεδρία Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων δημοσίων σχολείων του νησιού  τους ενημέρωσαν και «προμοτάρισαν» το πρόγραμμα..
 
Επειδή η όλη προωθητική ενέργεια  επικαλείται την συνεργασία του Δήμου για την εισπήδησή της στα σχολεία του νησιού όπου ήδη μοιράστηκαν σχετικά έντυπα σας ζητάμε να προβείτε άμεσα σε δήλωση σας με  σχετικό  δελτίο τύπου και να ενημερώσετε τόσο εμάς όσο και τους δημότες,  ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με:
 
α) αν ο Δήμος όντως συνεργάζεται με την εν λόγω εταιρεία,
β) αν είναι σε γνώση σας οι ενέργειες τόσο της Προέδρου της Πρωτ. Επιτροπής Παιδείας όσο και του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης και εντεταλμένου   κοινωνικής μέριμνας κ. Απ. Ρουσουνέλου
και αν ναι  
γ)να μας γνωρίσετε αν για τις ενέργειες σας αυτές έχετε ενημερώσει το αρμόδιο γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης”.

                                                                   Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι


                                                                   Παύλος Ε. Χρυσαφίδης

 
                                                                    Κομνηνός Στρογγύλης