Αντάλλαξαν πυρά, Κομνηνός Στρογγύλης και Παύλος Ραουζαίος

Αντάλλαξαν πυρά, Κομνηνός Στρογγύλης και Παύλος Ραουζαίος - Σύρος - Ερμούπολη - Το «Μαύρο» της Αιγαίο Ρ/Τ  στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το «Μαύρο» της Αιγαίο Ρ/Τ  στο Δημοτικό Συμβούλιο

 
Για το «μαύρο»  των τελευταίων ημερών στο σήμα της Αιγαίο Ραδιοτηλεόρασης  απεύθυνε ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας   Ανδρέας Γιαλόγλου  ζητώντας ενημέρωση ως προς τι μέλλει γενέσθαι με την πορεία  της Δημοτικής Επιχείρησης.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Ο πρόεδρος της ΡΕΔΗΣΕ Παύλος Ραουζαίος  έκανε λόγο για οικονομική ασφυξία  του Ρ/Τ σταθμού  απόρροια, όπως τόνισε,  της μη χρηματοδότησής του από το Δήμο, εκφράζοντας  την απορία του στο Σώμα για το πώς  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου επιτρέπει την  χρηματοδότηση αντίστοιχης επιχείρησης στα Δωδεκάνησα και την απαγορεύει  στην Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση.  
 
Δράττοντας την ευκαιρία  ο  σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας και ιδιοκτήτης του  Ρ/Τ σταθμού  Syros TV Άκης Στρογγύλης  κατηγόρησε για ανεπάρκεια  όλες  ανεξαιρέτως τις διοικήσεις της ΡΕΔΗΣΕ, ξεκαθαρίζοντας  ότι δεν προτίθεται να την πληρώσει  ο ίδιος για  την απόλυτα νόμιμη προσφυγή του: «Δεν είναι μια βιώσιμη επιχείρηση. Είναι μια κρατικοδίαιτη ακόμη και σήμερα» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί  να χρηματοδοτείται με έμμεσο τρόπο. 
Και απευθυνόμενος, σε έντονο ύφος, στους συναδέλφους του είπε: «Σας καλώ  να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά της». 
 
Ο  κ. Ραουζαίος συνεχίζοντας  ενημέρωσε τους συμβούλους ότι στην αναθεώρηση του «Καλλικράτη» θα προβλεφθεί άρθρο το οποίο ανοίγει το δρόμο στην απρόσκοπτη χρηματοδότησης των δημοτικών επιχειρήσεων, στρέφοντας παράλληλα τα πυρά  του κατά του κ. Στρογγύλη τον οποίο προφανώς θεωρεί υπεύθυνο για το τέλμα  στο οποίο έχει περιέλθει η ΡΕΔΗΣΕ.
 
Τόνισε τέλος ότι προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Digea, σημειώνοντας ότι αν παρ’ όλα αυτά το «μαύρο»  παραμείνει  για διάστημα πλέον του μηνός  ο σταθμός θα χάσει οριστικά την άδεια.