Αρνητικοί στην παροχή διοικητικής βοήθειας στον Δήμο Μυκόνου

Αρνητικοί στην παροχή  διοικητικής βοήθειας στον Δήμο Μυκόνου - Σύρος -Ανάρτηση του Παύλου Χρυσαφίδη τάραξε τα νερά της τοπικής  πολιτικής επικαιρότητας

Ανάρτηση του Παύλου Χρυσαφίδη τάραξε τα νερά της τοπικής  πολιτικής επικαιρότητας

 
Κατά πλειοψηφία αρνητική ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην παροχή  διοικητικής βοήθειας σε πολεοδομικό επίπεδο προς τον Δήμο Μυκόνου, υιοθετώντας σχετική εισήγηση της Υπηρεσίας Δόμησης.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Σύμφωνα με τις αιτιάσεις του αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Φραγκίσκου Βακόνδιου, η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, όντας υποστελεχωμένη,  αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αυξημένο φόρτο εργασίας δεδομένου ότι στην αρμοδιότητά της έγκεινται και τα πολεοδομικά θέματα της Κύθνου και της Κέας.
 
Ταυτόσημη και η άποψη και του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης Παναγιώτη Καρακατσάνη, ο οποίος επεσήμανε ότι ενδεχόμενη έγκριση του Πολεοδομικού της Σύρου θα υπερφορτώσει την Υπηρεσία, η οποία στην περίπτωση που έχει επωμιστεί της υποχρεώσεις της Μυκόνου δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα του οίκου της.
 
Παράλληλα, ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός τόνισε ότι σειρά πολεοδομικών  υποθέσεων της Μυκόνου έχουν πάρει τη νομική οδό,  καθιστώντας σαφές ότι αυτή η εξέλιξη θα επιφορτίσει και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου, διερωτώμενος κατά πόσο θα βγούμε ωφελημένοι ως νησί από μια ενδεχόμενη συνεργασία.
 
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίες Παύλος Χρυσαφίδης υπεραμύνθηκε της διοικητικής στήριξης της Μυκόνου, τονίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η Σύρος αφενός εδραιώνει την θέση της ως Μητροπολιτικός Δήμος και αφετέρου θα αποκομίζει έσοδα της τάξεως των 300.000 ευρώ ετησίως. Στο δεύτερο σκέλος της τοποθέτησής του, ωστόσο,  η απάντηση του δημάρχου ήταν αποστομωτική: «Μήπως νομίζετε ότι είμαστε παραδόπιστοι κ. Χρυσαφίδη;».
 
Υπέρ της εισήγησης της Υπηρεσίας Δόμησης τάχθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου, καυτηριάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι ένας Δήμος, όπως αυτός της Μυκόνου που συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, εξακολουθεί να  παραμένει υποστελεχωμένος.
 
Αξίζει  τέλος να  αναφερθεί  ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο Δήμος τελικά να υποχρεωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών να παράσχει στήριξη στον Δήμο Μυκόνου,  γεγονός που έκανε τον κ. Χρυσαφίδη να ταράξει τα νερά της τοπικής  πολιτικής επικαιρότητας, με σχετική ανάρτησή του στο facebook: «Ενισχυμένη η Νάξος από τη χθεσινή άρνηση του Δήμου μας να βοηθήσει σε πολεοδομικά θέματα την Μύκονο (μέχρι πρότινος Επαρχία Σύρου).Φημολογείται έντονα ότι διεκδικεί την ιδιότητα του Μητροπολιτικού Δήμου με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται».