Βολές για τις σπασμένες πλάκες – Ικανοποίηση για το γήπεδο Μπαρούμη

Βολές για τις σπασμένες πλάκες – Ικανοποίηση για το γήπεδο Μπαρούμη - Σύρος  - Πέτρος Μώτος, δημοτικός σύμβουλος

Πέτρος Μώτος, δημοτικός σύμβουλος

 
Παρέμβαση για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Βροντάδο – Ανάσταση – Δήλι, έκανε για πολλοστή φορά ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Πέτρος Μώτος.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Αυτή τη φορά, ύστερα από παράπονα κατοίκων της περιοχής της Ανάστασης και του Βροντάδου, μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το μείζον πρόβλημα με τις σπασμένες πλάκες που αποτελούν κίνδυνο και για τους πεζούς αλλά και για τα οχήματα.
 
Επίσης, ο κ. Μώτος συνέστησε να μην μπαίνει πίσσα στα κομμάτια των σπασμένων πλακών αλλά χώμα, καθώς αντιβαίνει στους κανόνες που διέπουν τους πλακόστρωτους δρόμους.
 
Από τη μεριά του, ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Φραγκίσκος Βακόνδιος παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος, ωστόσο συνέστησε υπομονή καθώς σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ύψους περίπου 70.000 ευρώ για την εργολαβία που αφορά την αγορά και τοποθέτηση πλακών, καθώς αυτή τη στιγμή ο ίδιος ο Δήμος δεν διαθέτει τα απαιτούμενα υλικά. Μάλιστα, και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ύστερα από αυτοψία που έκανε με ολιγομελή ομάδα, παραδέχτηκε τα λεγόμενα του κ. Μώτου και δεσμεύτηκε να αποκατασταθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν νωρίτερα.
 
 
Πέραν, όμως, από τις παρατηρήσεις, ο κ. Μώτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχουν αρχίσει οι εργασίες αντικατάστασης του πεσμένου πλέγματος πίσω από την μία εστία του γηπέδου στου Μπαρούμη, ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πολλούς μήνες τα παιδιά που έπαιζαν μπάλα εκεί, καθώς υπήρχε ένα κενό ύψους τουλάχιστον 5 μέτρων, με την πιθανότητα ενός ατυχήματος από πτώση να είναι πολύ μεγάλος.
 
 
Σε πρώτη φάση, από την αυτοψία που κάναμε επιτόπου, διαπιστώθηκε πως έχουν αλλαχθεί και έχουν τοποθετηθεί οι καινούργιοι πυλώνες που θα συγκρατούν το νέο πλαίσιο από σύρμα, το οποίο πρόκειται και αυτό να τοποθετηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.