Βολές Φωτεινιά για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Βολές Φωτεινιά για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής - Σύρος - Ερμούπολη - Παραμελημένο και σε κακό χάλι ο εξοπλισμός του

Παραμελημένο και σε κακό χάλι ο εξοπλισμός του

 
Την κάκιστη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Σύρου, έθεσε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Φωτεινιάς, ζητώντας εγγράφως απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή για σειρά ερωτημάτων.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Ο κ. Φωτεινιάς κάνει λόγο για  παραμέληση των χώρων οι οποίοι είναι πλέον πνιγμένοι στα χόρτα, για κακή κατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού του Πάρκου (ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και ποδήλατα) υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής ο Δήμος δεν έχει ορίσει υπεύθυνο υπάλληλο για τη λειτουργία του πάρκου, με αποτέλεσμα ένα  μέχρι πρότινος στολίδι που αποτελούσε πόλο έλξης μαθητών από άλλα νησιά και πηγή εσόδων για τον Δήμο να υπολειτουργεί και να αδυνατεί να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.
 
Ειδικότερα αναφέρει:
«Θα ήθελα να με ενημερώσει η Δημοτική Αρχή γιατί εδώ και ένα περίπου χρόνο δεν έχει ορίσει υπεύθυνο υπάλληλο για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο οποίος θα αναλάβει υπό την ευθύνη του, την υποδοχή των μαθητών, την παράδοση και παραλαβή των ποδηλάτων, που κατά πληροφορίες είναι 32 μικρά και μεγάλα καθώς και των 14 αυτοκινήτων που κινούνται με μπαταρίες και βέβαια την επίβλεψη και αποκατάσταση των ζημιών που τυχόν θα προκληθούν σ’ αυτά, ώστε αυτά να είναι διαθέσιμα σε όποιον επισκέπτεται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, σύμφωνα με τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλ. την κυκλοφοριακή αγωγή, που είναι απαραίτητη, σε κάθε πολίτη και όχι να θυμόμαστε την έλλειψή της, όταν θρηνούμε θύματα τροχαίων.
 
Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο της δυσλειτουργίας του ανωτέρω Πάρκου, το οποίο χαρακτηρίσθηκε ως πρότυπο λειτουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο από κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, σε επίσκεψή του το 2013.
 
Όπως είναι γνωστό, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών δραστηριοτήτων, συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με τον Δήμο και το Τμήμα Μεταφορών Ν. Κυκλάδων σε μια οργανωμένη προσπάθεια με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ασφάλεια και την οδική συμπεριφορά.
 
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουν διατυπωθεί παράπονα από εκπαιδευτικούς που επισκέφτηκαν το Π.Κ.Α., τα οποία αφορούν κυρίως σε θέματα λειτουργίας του Πάρκου.
 
Όμως, με την από 26.4.2017 ανακοίνωσή σας, ενημερώνετε ότι το Πάρκο θα λειτουργεί  από 28 Απριλίου 2017 και κάθε Παρασκευή απόγευμα από 17.30 έως 21.30, με την χρήση ιδιωτικών ποδηλάτων, με  αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε απλή παιδική χαρά και όχι Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, γιατί δεν υπάρχουν οι αρμόδιοι για την εκπαίδευση των επισκεπτών του.
 
Και ερωτώ γιατί παραμένουν ανεκμετάλλευτα και σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα άνω οχήματα που είναι περιουσία του Δήμου, αγορασμένα και ταγμένα για τους σκοπούς του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και πώς θα εξυπηρετηθούν οι μαθητές των σχολείων από τα νησιά Άνδρο, Κύθνο, Σέριφο και Σίφνο που επισκέπτονταν το Π.Κ.Α. και έτσι ενίσχυαν την οικονομία της Σύρου και μάλιστα κατά τους μήνες που η τουριστική κίνηση ήταν χαμηλή.
 
Τα παιδιά αυτά με τους συνοδούς τους, άφηναν χρήματα στον τόπο και γινόταν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Σύρου για τον εσωτερικό -και όχι μόνον -  τουρισμό.
 
Τώρα, η Σύρος στερείται αυτή τη δυνατότητα για την ενίσχυση της οικονομίας της και της διαφήμισης της, ενώ το Π.Κ.A. δεν  μπορεί να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε».