Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Κώστα Ιωαννίδη

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Κώστα Ιωαννίδη - Σύρος - Ερμούπολη - Δημήτρης Κοσμάς, πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

Δημήτρης Κοσμάς, πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

 
Σε δημόσια διάψευση των ισχυρισμών του κ. Κώστα Ιωαννίδη (βλέπε ΕΔΩ), προέβη ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Κοσμάς, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Όπως τόνισε στο Σώμα, ουδέποτε αυτός ή ο Δήμαρχος είχαν δηλώσει σε ΜΜΕ, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή προσωπικά σε εκείνον ότι το άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης δεν θα επανατοποθετηθεί στο σημείο που βρισκόταν πριν την ανάπλαση της παραλίας, ενώ παραδέχτηκε ότι ο κ. Ιωαννίδης είχε προσφερθεί αρχικά να καλύψει το συνολικό κόστος που απαιτούνταν γι αυτό, χωρίς τελικά να γίνει αυτό αφού εξασφαλίστηκε το σχετικό κονδύλιο στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου για το 2017.
 
Σε ότι αφορά την αναγραφή του ονόματος του Δημάρχου, κατά τη θητεία του οποίου επανατοποθετήθηκε το άγαλμα, αν και ο ίδιος αλλά και ο Δήμαρχος δεν ήθελαν να μπει η σχετική σήμανση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κοσμά, αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς ο ίδιος ο δημιουργός του έργου τόνισε ότι οποιαδήποτε μεταβολή υπάρχει στο μνημείο, αυτή οφείλει να καταγράφεται σε αυτό.
 
Τέλος, ο κ. Κοσμάς ξεκαθάρισε ότι είναι η τελευταία φορά που θα ξανακάνει αναφορά στο «γραφικό» όπως τόνισε ζήτημα της επανατοποθέτησης του αγάλματος της Εθνικής Αντίστασης.