Ευχές για ένα καλύτερο και δημιουργικό 2017

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφέρεια
του Θεοδόση Δανάμπαση

Με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην Περιφέρεια, υποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας το νέο έτος.

Λίγο νωρίτερα, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β', είχε τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία σύσσωμου του κλήρου και συμπολιτών μας.

Στις καθιερωμένες ευχές που ακολούθησαν πριν την κοπή της βασιλόπιτας, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β' εξύμνησε το έργο της Περιφέρειας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τους νησιώτες, ενώ και ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Πέτρος Στεφάνου προέτρεψε όλους όσοι εργάζονται στην Περιφέρεια να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ευημερία των συμπολιτών μας.

Αμέσως μετά ακολούθησε ο οικοδεσπότης, αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος αφού κατακεραύνωσε τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και το πλήγμα που αυτό μπορεί να φέρει στην περιοχή, έδωσε μια πιο ευχάριστη νότα με τις αισιόδοξες προβλέψεις για την τουριστική κίνηση μέσα στο 2017 αλλά και για το γεγονός ότι μέχρι το 2019 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι η γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης.

Τέλος, τον λόγο πήραν ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος εστίασε στην αγαστή συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων ώστε η Σύρος να φύγει από το οικονομικό αδιέξοδο που ζει με συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων, και ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Δαδάος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους την ευόδωση όλων των προσδοκιών τους.

Με το πέρας της ανταλλαγής των ευχών και την κοπή της βασιλόπιτας, ένας πλούσιος μπουφές περίμενε τους καλεσμένους του αντιπεριφερειάρχη.