Κρίμα!

Κρίμα!  - Σύρος - Ερμούπολη - Γιώργος Παπαμανώλης - Σχολιάζει η Λίτσα Χαραλάμπους
Σχολιάζει η Λίτσα Χαραλάμπους
 
Άσο αφορά στον επί των οικονομικών αντιδήμαρχο Γιώργο Παπαμανώλη, για τον οποίο στο παρελθόν είχα εκφράσει την εκτίμησή μου αλλά και την πίστη μου ότι πρόκειται περί σοβαρού πολιτικού προσώπου, άποψη που δεν ήταν μόνο δική μου,  να σημειώσω την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η αντιμετώπισή του στα τεκταινόμενα του τομέα του.
 
Παρουσιάζεται πιεσμένος, φοβισμένος και κάποτε ανήμπορος. Δεν είναι μόνο η ανικανότητά του να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του Δήμου με θάρρος και να πάρει πάνω του τον ορυμαγδό που έρχεται "πατώντας πόδι" ως οικονομολόγος που έχει οξυδέρκεια έτσι ώστε να προβλέπει, να προλαμβάνει και να επιβάλλει.
 
Είναι η στάση του σε γεγονότα που σημαδεύουν την πολιτική του καριέρα. Κραυγαλέα προκλητική η θέση του στο ζήτημα του διαγωνισμού "Υπηρεσίες web marketing", ύψους περίπου 95.000 ευρώ", όταν ο Ανδρέας Γιαλόγλου  τον κατηγόρησε για "μνημείο φωτογραφικού διαγωνισμού" με  παρατυπίες και καταχρηστικούς όρους, οι οποίοι καταστρατηγούν τους όρους του ελεύθερου ανταγωνισμού, της διαφάνειας και των συμφερόντων του Δήμου, γιατί έτσι  "Μόνο το όνομα του αναδόχου δεν ανέφερε".
 
ΣΤΙΣ ευθείες αυτές βολές,που "σήκωναν" παρέμβαση εισαγγελέα,ο κ. Παπαμανώλης αναγκάστηκε να δηλώσει ότι  "Αν έρθει μία προσφορά, δεν θα εισηγηθώ την κατακύρωσή της", γιατί "Όντως διαπίστωσε (πού ήταν πριν φέρει το θέμα προς έγκριση;) ένα πρόβλημα με τον κύκλο εργασιών". Γιατί να υποχρεωθεί λοιπόν να πει "Αν έχουμε μόνο μία προσφορά, δεν θα εισηγηθώ την κατακύρωσή του ό,τι κι αν προτείνει η Οικονομική Επιτροπή";
 
Απλά, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αν γίνει καταγγελία σε διαγωνισμό, σχεδόν 100.000 ευρώ, έχει ποινική ευθύνη. Χρειάζεται λοιπόν να φτάνει σε τόσο χαμηλά επίπεδα για να αναγκάζεται να κάνει τέτοιες δηλώσεις; Απλά, όλες αυτές οι πολιτικές δείχνουν πώς λειτουργεί ο Δήμος.