Μήνυμα Γιάννη Χαρίτου προς κάθε κατεύθυνση

Μήνυμα Γιάννη Χαρίτου προς κάθε κατεύθυνση - Σύρος - «Κάτι καινούργιο γεννιέται»

«Κάτι καινούργιο γεννιέται»

 
Ως μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χαρίτος, χωρίς να ανοίγει εντελώς τα χαρτιά του, λέγοντας -σε συνέντευξή του στον ΛΟΓΟ- πως κάτι νέο και ελπιδοφόρο γεννιέται, στο οποίο θα προσχωρήσει αν καλύπτει τις προσδοκίες του.
 
του Γιάννη Ρουσσουνέλου
 
 Πέραν αυτού, όμως, ο κ. Χαρίτος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του ως επανεκλεγείς πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων γιατί, όπως τόνισε, τα μέλη του Συλλόγου δείχνουν έμπρακτα, και με την αθρόα συμμετοχή τους στις εκλογές, ότι αναγνωρίζουν το έργο του.
 
Συνέχιση του αγώνα με τον ίδιο ζήλο στους δρόμους
 
 
Δηλώνει ότι η επανεκλογή του, όπως και η επανεκλογή μελών και από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο δείχνει πως ο κόσμος επικροτεί την πολιτική η οποία ακολουθείται ώστε «…ορισμένοι παράγοντες, που έχουν θίξει τα συμφέροντα των συνταξιούχων, από τα πολύ υψηλά κλιμάκια μέχρι τα πιο χαμηλά, θα καταλάβουν ότι θα εξακολουθήσουμε τον αγώνα με το ίδιο πείσμα και τον ίδιο ζήλο. Δεν καταθέτουμε τα όπλα, θα μας βρίσκουνε πάντα μπροστά τους, γιατί όσο τα πράγματα δυσκολεύουν και μας κλέβουν τους κόπους μιας ζωής και τα δικαιώματά μας, δεν έχουμε άλλον τρόπο αντίδρασης από τον αγώνα, για να δείξουμε ότι δεν μπορεί να μας κοροϊδεύουν αυτοί που αποφασίζουν μέσα στη Βουλή. Θα κάνουμε αντιπολίτευση στους δρόμους και στα πεζοδρόμια για να καταλάβουν ότι υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν τρώνε αυτά που τους λένε εκείνοι οι οποίοι τους κυβερνάνε με ψέματα. Ας λένε ότι αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Εγώ βλέπω ότι κάθε μήνα τα χρήματα στην τσέπη μου μειώνονται και οι υποχρεώσεις μου για να ζήσω να αυξάνονται. Δεν κοροϊδεύουν, με αυτά που λένε, εμάς. Κοροϊδεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό, για να δικαιολογούν τον μισθό και την καρέκλα τους».
 
Ντροπή του να κοροϊδεύει παππούδες και γιαγιάδες
 
Θεωρεί ότι πάντα το εύκολο θήραμα είναι ο συνταξιούχος. «Όταν συναντιούνται τα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας μας με τον Πρωθυπουργό και τους λέει ψέματα ότι δεν θα γίνει άλλη μείωση συντάξεων, αλλά δεν προλαβαίνουμε να βγούμε από την πόρτα και μαθαίνουμε ότι γίνεται και άλλη μείωση, από εκεί και πέρα πώς μπορείς να τον κρίνεις και τι μπορείς να πεις σε έναν Πρωθυπουργό που κοροϊδεύει τους παππούδες και τις γιαγιάδες;»
 
Ο κ. Χαρίτος, επαναλαμβάνει το μόνιμο παράπονό του για τη μικρή συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις, κάνοντας γνωστό ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη  συνεννοήσεις και επαφές με συγγενή σωματεία, όπως του ΤΕΒΕ, του ΟΤΕ και της ΔΕΗ για συνεργασία και κοινό μέτωπο αγώνα.
 
Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου
 
Πέραν της ιδιότητάς του, αυτή του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, ο κ. Χαρίτος είναι και δημοτικός σύμβουλος, ευρισκόμενος στα έδρανα του πλειοψηφούντα  συνδυασμού του Γιώργου Μαραγκού. Η ερώτηση απλή: είναι ικανοποιημένος από την τρίχρονη σχεδόν πορεία του ως Δημοτική Αρχή; Λέει πως «Κάπου δεσμεύεται να απαντήσει και θα ήθελε να μην απαντήσει στην ερώτηση αυτή», χωρίς όμως να παραγνωρίζει και το γεγονός ότι ο Δήμαρχος δεν έχει ταχθεί ποτέ αρνητικά απέναντι σε αιτήματα του Σωματείου Συνταξιούχων και του ΚΑΠΗ, δηλώνοντας την αρωγή του σε ό,τι κι αν του έχει ζητηθεί. Παράλληλα ο κ. Χαρίτος κάνει σαφές πως για εκείνον «….πρώτη προτεραιότητα έχει το Σωματείο και μετά ο Δήμος».
 
«Κάτι καινούριο γεννιέται»
 
Στην ερώτηση αν επαναλάβει το εγχείρημα της καθόδου ως δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Χαρίτος, χωρίς να «μασάει» τα λόγια του, απαντά πως θα το σκεφτεί πολύ, γιατί «δεν του αρέσει γενικά το σύστημα».
 
Στο σημείο αυτό κάνει γνωστό πως «…κάτι γεννιέται, κάτι πάει να γίνει, κάτι καινούριο», γι’ αυτό δεν μπορεί από τώρα με βεβαιότητα να πει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. «Κάτι γεννιέται. Κάτι πάει να γίνει. Κάτι υπάρχει. Αν λοιπόν αυτό που θα γεννηθεί, και το βλέπουμε να γεννιέται και να φτιάχνεται, είναι κάτι καλό για τον τόπο και τους συνταξιούχους, δεν ξέρω τι θα κάνω».
 
Όπως λέει καταλήγοντας «Μην νομίζετε ότι αυτό το κάτι νέο που γεννιέται είναι γυναικείο ή αντρικό. Τώρα γεννιέται και δεν ξέρουμε αν τελικά θα είναι αγόρι ή αν θα είναι κορίτσι. Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσω αυτό το νέο, μήπως και δω ως συνταξιούχος, ως δημοτικός σύμβουλος, ως πολίτης, κάποιες βελτιώσεις στη ζωή μας γενικά».
 
Για την ιστορία: Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων για την επόμενη τριετία, μετά τις αρχαιρεσίες της 25-6-2017,  είναι η ακόλουθη: Πρόεδρος: Γιάννης Χαρίτος. Αντιπρόεδρος: Σπύρος Κωσταρίδης. Γενικός γραμματέας: Ιωάννης Παράβαλος. Ταμίας: Ιωάννα Καλογερά. Σύμβουλοι: Μαρία Ξενάκη, Φραγκίσκα Πλυτά, Στέφανος Φραγκιάς.