Μαίνεται η «Τιτανομαχία» στην Περιφερειακή Αρχή

Μαίνεται η «Τιτανομαχία» στην Περιφερειακή Αρχή - Σύρος - Ρόδος - «Καρφώματα» μεταξύ Γιώργου Χατζημάρκου και Χαράλαμπου Κόκκινου

«Καρφώματα» μεταξύ Γιώργου Χατζημάρκου και Χαράλαμπου Κόκκινου

 
Νέα επίθεση εναντίον του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου, με αφορμή αυτή τη φορά δηλώσεις του για τη γέφυρα Κρεμαστής, εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου και κατόπιν ερώτησης για τα όσα δήλωσε σε τοπικό ΜΜΕ της Ρόδου, ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τον κ. Κόκκινο δεκανίκι του Γιάννη Μαχαιρίδη, και τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να πλήξει την Περιφερειακή Αρχή, έχοντας σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια και στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.  
 
"Ο Χ. Κόκκινος είχε φτιάξει μια στημένη φάμπρικα"
«Ο Χαράλαμπος Κόκκινος πολιτικά ζει και υπάρχει γιατί εκμεταλλεύεται ένα κενό νόμου και αυτό το κάνει με ένα τρόπο που είναι χυδαίος. Είναι ένας άνθρωπος που έθεσε τον εαυτό του εκτός παράταξης. Υπάρχουν οι υπογραφές όλων των εκλεγμένων συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Δωδεκανήσου που ζητούν την αποπομπή του...Οι πάντες τού δήλωσαν ότι δεν είναι αποδεκτός για συνεργασία και αυτό γιατί: δύο συνεργάτες μου εντόπισαν σε δύο περιπτώσεις από πλευράς του στην οικονομική διαχείριση που αφορούσε τον ίδιο, κάτι παράξενο. Το κοίταξαν παραπάνω και οδηγήθηκαν σε μία σειρά από δαπάνες που ήταν ύποπτες. Τελικά βρήκαν ότι υπήρχε στημένη μία… φάμπρικα.
 
Αυτό οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Από τότε έχει ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος από τον Χαράλαμπο Κόκκινο. Προσπαθεί να βρει διάφορα θέματα στην προσπάθειά του να πλήξει την Περιφερειακή Αρχή.
 
Έχει τη βοήθεια σε αυτό στελεχών της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου και φαίνεται ότι έχει αναπτύξει μία καλύτερη σχέση με την Αποκεντρωμένη και παρακαλώ την Αποκεντρωμένη να μην το διαψεύσει γιατί έχω χαρτιά και γι’ αυτό. Εκμεταλλεύεται ένα κενό στον Καλλικράτη…
 
Εγώ ανακάλεσα όλες τις αρμοδιότητες που του είχα εκχωρήσει και έχει μείνει από το νόμο η αρμοδιότητα για την πολιτική προστασία. Αλλά και εκεί η ποιότητα της δουλειάς που κάνει είναι τέτοια που έχει οδηγήσει στο να έχουμε μερικούς ανθρώπους να κοιτάνε τα θέματα αυτά, για να μην εκτεθούμε από τη λειτουργία του Χαράλαμπου Κόκκινου, γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη».
 
Στο "κάδρο" και ο Γ. Μαχαιρίδης για τη γέφυρα Κρεμαστής
Μιλώντας για το θέμα της γέφυρας της Κρεμαστής, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι είναι μία ενδιαφέρουσα ιστορία, όπως είπε, δηλώνοντας τα εξής: «Τελευταία προσπάθησαν και κάποιοι άλλοι από την αντιπολίτευση, σε συνεργασία με τον Χαράλαμπο Κόκκινο, να ανεβάσουν το θέμα της γέφυρας.
 
Η γέφυρα δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε το 2014 επί Γ. Μαχαιρίδη. Από τότε μέχρι να αναλάβουμε εμείς πέρασαν πέντε μήνες. Η γέφυρα δεν ξεκίνησε. Γιατί; Γιατί ήταν παράνομη η εγκατάσταση του εργολάβου. Αυτό ήταν μία πολιτική απάτη. Αν το έργο μπορούσε να γίνει, ο Γ. Μαχαιρίδης θα
το ξεκινούσε και θα το εγκαινίαζε στη θητεία του.
Υπέγραψε παραμονή των εκλογών τη σύμβαση για να μπορεί να γυρίζει σε μερικά χωριά να την επιδεικνύει να κλέψει κανένα… σταυρουδάκι, αλλά το έργο δε ξεκίνησε γιατί ήταν παράνομο.

 
Ο Χαράλαμπος Κόκκινος αποδείχτηκε ότι ήταν δεκανίκι του Γιάννη Μαχαιρίδη ακόμα και όταν ήταν αντιπολίτευση. Ενώ τον Μάιο έχει σύμβαση με ανάδοχο, τον Ιούλιο η Οικονομική Επιτροπή αναθέτει την υδραυλική μελέτη της γέφυρας.
 
Το έργο δημοπρατήθηκε, βγήκε ανάδοχος υπέγραψε σύμβαση και 3 μήνες μετά τη σύμβαση, η Περιφέρεια ανέθεσε την υδραυλική μελέτη. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει πουθενά.
 
Ο Χαράλαμπος Κόκκινος στην προσπάθειά του να μας πλήξει, τελικά αυτό που θα καταφέρει είναι να στείλει στη φυλακή συνεργάτες του από την αντιπολίτευση.
 
Το τελευταίο διάστημα έχει δεχτεί απειλές και επιθέσεις ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Ανανίας από κάποιον ο οποίος ήταν εκτός της προηγούμενης περιφερειακής περιόδου του Γιάννη Μαχαιρίδη.  Ο κ. Ανανίας αυτό το έχει καταγγείλει…
 
Αν εμείς νομιμοποιούσαμε το έργο και συναινούσα εγώ με τη δική μου υπογραφή, θα «ξέπλενα» όλες τις παρανομίες που έγιναν από την Περιφερειακή Αρχή του Γιάννη Μαχαιρίδη. Αυτό το ήθελε και ο Χαράλαμπος Κόκκινος για να με «κρατούν».  Γιατί έτσι έμαθαν αυτοί να δουλεύουν… Ήθελαν να βάλουν σε αυτό και εμένα…
Αν το έκανε αυτό ο Χατζημάρκος, θα ήταν ανάποδα κρεμασμένος! Ο Χαράλαμπος Κόκκινος, που τότε ήταν αντιπολίτευση και έπρεπε να τα βλέπει αυτά, δεν τα είδε».
 
Χ. Κόκκινος: «Με τη λάσπη έχω μάθει να χτίζω και όχι να λασπολογώ»
Όπως ήταν φυσικό, δεν άργησε να υπάρξει σχετική τοποθέτηση και από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο: "... Όσο γι' αυτούς που επιχειρούν να καλύψουν την ανυπαρξία τους και την έλλειψη παιδείας τους με ύβρεις και λάσπη εναντίον μου, τους θυμίζω ότι ο κόσμος ξέρει, βλέπει και κρίνει συμπεριφορές, έργο, χαρακτήρες, αποτέλεσμα και κυρίως ανθρώπους...
Τώρα τελευταία δυσκολεύονται να πείσουν και αυτούς που τους έχουν έμμισθους στην πολιτική τους αυλή. Όταν τα μάθει ο κόσμος, θα ψάχνουν χώρο να κρυφτούν. Για την ώρα θυμίζω ότι εγώ «με τη λάσπη έχω μάθει να χτίζω και όχι να λασπολογώ».
 
Να δώσει στη δημοσιότητα το Πόρισμα των Ορκωτών για την “Ενεργειακή ΑΕ”
Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του κ. Κόκκινου υπήρξε απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, αναφέροντας τα εξής: "Αφού ο κόσμος “ξέρει, βλέπει και κρίνει έργο και συμπεριφορές”, όπως ο κ. Κόκκινος αναφέρει, τον καλούμε να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών για τα ευρήματα των ελέγχων που αφορούν σε ατασθαλίες ταξιδιωτικών δαπανών του, κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος στην αναπτυξιακή εταιρεία «Ενεργειακή ΑΕ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το οποίο έχει κατατεθεί αρμοδίως.
 
Η Έκθεση των Ορκωτών λογιστών είναι αποκαλυπτική όσον αφορά τα πεπραγμένα του κ. Κόκκινου και η δημοσιοποίησή της από τον ίδιο, είναι σίγουρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει τον κόσμο “που ξέρει, βλέπει και κρίνει”, να σχηματίσει πληρέστερη άποψη για την συμπεριφορά, το έργο, τον χαρακτήρα και τα αποτελέσματα της δράσης του.
Η Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών αποτελεί αναμφίβολα το ισχυρότερο πειστήριο για την παιδεία του κ. Κόκκινου – που, ευτυχώς, εμείς δεν διαθέτουμε ανάλογη – αλλά και για τα μέσα με τα οποία ο ίδιος “χτίζει” την πολιτική του παρουσία.
 
Πηγή: Ροδιακή.