Συνάντηση Συρίγου με Εργοστασιακό Νεωρίου

Ενημερωτική συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων
του Θεοδόση Δανάμπαση

Παρά τη γενικότερη κάκιστη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι του Νεωρίου, η σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βουλευτή Κυκλάδων Αντώνη Συρίγου (συνοδεύονταν από τον υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Σπόντη) και του νέου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Εργοστασιακού Σωματείου Νεωρίου κινήθηκε σε καλό κλίμα, με τις δυο πλευρές να ενημερώνουν η μία την άλλη για τις μέχρι τώρα κινήσεις και μελλοντικούς της στόχους.

Στο πλαίσιο αυτό ασκήθηκαν έντονες πιέσεις προς τον κ. Συρίγο ώστε με τη σειρά του να εξαντλήσει τις όποιες προσπάθειες μπορεί για να οριστικοποιηθούν τρία σημαντικά ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη (Τσακαλώτο, Πιτσιόρλα, Φλαμπουράρη), τα οποία τα μέλη του ΔΣ του Εργοστασιακού θεωρούν ως κομβικά, ώστε να υπάρξει ένα φως στο σημερινό τούνελ που υπάρχει μπροστά τους.

Στόχος όλων, τον οποίο θέλουν να κοινωνήσει και ο κ. Συρίγος προς την κυβέρνηση, είναι να βρεθεί μια άμεση λύση για την εξαγορά του Νεωρίου και όχι να παρουσιαστούν χρονικά άλλοθι για τυχόν υποψήφιους επενδυτές που θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω για να δείξουν εμπράκτως το επενδυτικό ενδιαφέρον τους.

Ως προς αυτή την κατεύθυνση δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί ο κ. Συρίγος μαζί με τους δύο άλλους κυβερνητικούς βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, στη συζήτηση τονίστηκαν και άλλα δύο βασικά σημεία που το Εργοστασιακό του Νεωρίου θεωρεί ότι μπορεί και πρέπει να διευθετηθούν σε σχέση με την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων του Νεωρίου: α) να δοθεί έκτακτο επίδομα στους εργαζόμενους του Νεωρίου, όπως ακριβώς έχουν δοθεί και στους εργαζομένους των ναυπηγείων της Αθήνας, καθώς το φάσμα της πείνας έχει ήδη πέσει πάνω στα κεφάλια των εργαζομένων και β) να υπάρξει μια λύση ώστε να παρέχεται φως στο Νεώριο (είναι κομμένο εδώ και καιρό) όταν γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τις δεξαμενές (για μισή ώρα δηλαδή) και να ανάβουν τα προειδοποιητικά φώτα που υπάρχουν στην κορυφή των γερανών κατά τις βραδινές ώρες.