Συνεργασία και αλληλεγγύη για όλα τα νησιά της Περιφέρειας

Κοπή πίτας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
του Θεοδόση Δανάμπαση

Με την ελπίδα ότι το νέο έτος θα φέρει περισσότερη συνεργασία και αλληλεγγύη στα νησιά της ΠΝΑΙ και ότι θα τα αναδείξει στο επίπεδο που πρέπει να βρίσκονται, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με οικοδεσπότη τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Επίσημη Δοξολογία για την πρώτη του 2018

Η κοπή της πίτας έλαβε χώρα αμέσως μετά την Επίσημη Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, την οποία παρακολούθησαν - μεταξύ άλλων - ο Καθολικός Επίσκοπος Πέτρος Στεφάνου, ο βουλευτής Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος, ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Μπαίλας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου - Ερμούπολης και της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού και φυσικά αρκετός κόσμος.

Ειδική αναφορά σε Νεώριο και Hollywood

Μετά την ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της πρώην Νομαρχίας, ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος έδωσε κι εκείνος τις δικές του ευχές, εξυμνώντας το φυσικό κάλος των Κυκλαδονήσων και προσευχόμενος το 2018 να φέρει ειρήνη σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας, ενώ ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Στεφάνου μίλησε σε προσωπικό επίπεδο και κάλεσε τους πιστούς να βάλουν λίγο περισσότερο Θεό στις σκέψεις και τις δράσεις τους.

Οι ευχές προς την Περιφερειακή Αρχή, τον οικοδεσπότη αλλά και το προσωπικό της Περιφέρειας συνεχίστηκαν από τον εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους, τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό που αναγνώρισε την πολύτιμη βοήθεια της ΠΝΑΙ προς τον Δήμο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Ρούσσο που ευχήθηκε να βγούμε γρήγορα από το τούνελ της οικονομικής ύφεσης, την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτα Μπουραντά που τόνισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει στον τομέα της Υγείας, και τον περιφερειακό σύμβουλο Μάκη Δαδάο που ευχήθηκε υγεία και ευτυχία σε όλους τους νησιώτες.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο οικοδεσπότης Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος, αφού ευχήθηκε το 2018 να ενισχύσει το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα παιδιά της Περιφέρειας, έκανε και μια ειδική αναφορά και παράλληλα πρόσκληση προς τον βουλευτή κ. Συρίγο να πράξει ό,τι μπορεί για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έναρξης της λειτουργίας του Νεωρίου και εξομάλυνσης των απαιτούμενων προϋποθέσεων για την ευόδωση της επένδυσης κύκλων του Hollywood στη Σύρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με το απαραίτητο κέρασμα των παρευρισκομένων στο γραφείο του κ. Λεονταρίτη.