2ήμερη ομαδική ψυχοθεραπεία στη Νάξο

2ήμερη ομαδική ψυχοθεραπεία στη Νάξο - Ταξιδεύει το «Γκρουπ Θέραπι» του Θεατρικού Ομίλου Σύρου «Ο Σουρής»

Ταξιδεύει το «Γκρουπ Θέραπι» του Θεατρικού Ομίλου Σύρου «Ο Σουρής»

 
Την εκρηκτική κωμωδία «Γκρούπ Θέραπι» -  η οποία “πατάει” σε συμπεριφορές που αναπτύσσουν πολλοί άνθρωποι τη σημερινή εποχή αλλά και στη σύγχρονη μόδα της ψυχανάλυσης και των ψυχιάτρων -  θα παρουσιάσει για ένα διήμερο στη Νάξο (Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου)  ο Θεατρικός Όμιλος Σύρου «Ο Σουρής».
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Έξι ασθενείς που πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές συναντιούνται στο σαλόνι ενός διακεκριμένου ψυχιάτρου.
 
Ο Φώτης (Γιάννης Παλαιολόγος), ένας ηλικιωμένος κύριος που βωμολοχεί ασύστολα κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του να μιλήσει, γιατί πάσχει από το σύνδρομο Gilles de la Tourette.
 
Ο Βασίλης (Γιάννης Δεσύπρης), ένας ταξιτζής που πάσχει από αριθμομανία και μανία συγκέντρωσης αντικειμένων.
 
Η Νίτσα (Δήμητρα Παπαευθυμίου), που πάσχει από μικροβιοφοβία και τρέμει όλες τις ασθένειες.
 
Η Μαρία (Κατερίνα Χαρμπάτση), θεούσα, με συμπτώματα πολλαπλής προσωπικότητας και τικ της επαλήθευσης.
 
Η Λίλη (Βιργινία Χαρμπάτση), που επαναλαμβάνει κάθε της φράση δυο φορές. Ή και τρεις!
 
Ο Μπάμπης (Νίκος Καραμολέγκος),  εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Και δεν περπατάει πάνω στις γραμμές.
 
Η ώρα περνάει, ο γιατρός καθυστερεί γιατί λείπει εκτός Αθηνών, και οι ασθενείς γνωρίζονται λίγο λίγο και αποφασίζουν να κάνουν μόνοι τους group therapy!
 
Το τι γίνεται από κει και μετά, δεν περιγράφεται…  Το ξέφρενο γέλιο ξορκίζει τις νευρώσεις όλων μας και η τελική ανατροπή κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους αμφισβητούν την ψυχολογία…
 
Η παράσταση κατά γενική ομολογία  είναι ιδιαίτερα καλοδουλεμένη, κρατώντας  αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Μηδενός εξαιρουμένου, οι ηθοποιοί της παράστασης αποδίδουν με φυσικότητα το ρόλο που υποδύονται επαληθεύοντας τα λεγόμενα του σκηνοθέτη – ηθοποιού Γιάννη Δεσύπρη ότι προηγήθηκαν εξαντλητικές πρόβες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Το σκηνικό είναι λιτό και απέριττο, καθώς  πρωταρχικός στόχος της παράστασης είναι ο θεατής να επικεντρωθεί στα πρόσωπα και τις συμπεριφορές που αναπτύσσουν επί σκηνής.
 
Άλλωστε διαχρονικός στόχος του θιάσου είναι, μέσα από το γέλιο που αβίαστα προκαλούν οι παραστάσεις που ανεβάζει, ο θεατής να προβληματιστεί  ώστε εξερχόμενος από την αίθουσα να έχει αναθεωρήσει τον τρόπο που εκτιμά  πράγματα και καταστάσεις.
 
Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η παράσταση θα ανέβει στο Ανδρονίκειο Πολιτιστικό Κέντρο Δαμαριώνα στις 21:00 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα, στο Δημοτικό Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης  στη Χώρα της Νάξου.
 
Στην πρώτη παράσταση η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στην δεύτερη υπάρχει γενική είσοδος 5 ευρώ και το πόσο που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί εξολοκλήρου για τη στήριξη του Συλλόγου  Γονέων και  Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Νάξου.