Έκκληση για οικονομική προσφορά στη Στέγη Εφήβων και Ανηλίκων Σύρου

Έκκληση για οικονομική προσφορά στη Στέγη Εφήβων και Ανηλίκων Σύρου - Σύρος - Ερμούπολη - Κυκλάδες -Νίκος Βρούτσης: «Ένα βλέμμα στο Ηλιοβασίλεμα»
Νίκος Βρούτσης: «Ένα βλέμμα στο Ηλιοβασίλεμα»
 
Το δεύτερο βιβλίο του, με τίτλο «Ένα βλέμμα στο Ηλιοβασίλεμα»( εκτύπωση ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ), εξέδωσε ο συμπολίτης μας Νίκος Βρούτσης. Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν με την παρούσα έκδοση του «ΛΟΓΟΥ» και όποιος το επιθυμεί  δύναται να καταθέσει οιοδήποτε ποσόν στον τραπεζικό λογαριασμό της «Στέγης Εφήβων και Ανηλίκων Σύρου» για την ενίσχυση του έργου της.
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου - ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 469/296414-73
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Ο ίδιος δεν θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του συγγραφέα και τονίζει ότι η άμετρη αγάπη του για το νησί ήταν η δύναμη που τον ώθησε να προχωρήσει στο γράψιμο του παρόντος βιβλίου: «Ο τίτλος συγγραφέας είναι πάρα πολύ βαρύς. Δεν νομίζω ότι ανήκω σε αυτή την κατηγορία», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Το βιβλίο το έκανα γιατί έχω το νησί σε μεγάλη εκτίμηση… Το αγαπώ, θα έλεγα, και μέσω αυτού ήθελα να μεταφέρω στον αναγνώστη ψήγματα της μεγάλης δουλειάς επιφανών συριανών συγγραφέων, αλλά και να αναφερθώ σε γεγονότα από την προσωπική μου εμπειρία σε ξεναγήσεις».
 
Αν και το βιβλίο περιέχει αυτοβιογραφικά στοιχεία, ο κ. Βρούτσης δεν αποδέχεται τον όρο αυτοβιογραφικό: «Θα ‘λεγα ότι είναι ένας παραλληλισμός από αυτοβιογραφικά στοιχεία, τα οποία προσπάθησα να συνθέσω με τέτοιον τρόπο  που να δίνουν μορφή στο διήγημα» τονίζει .
 
Ξεκαθαρίζει εξαρχής ότι σκοπός της συγκεκριμένης έκδοσης δεν είναι το προσωπικό οικονομικό όφελος, όσο το να προσθέσει και ο ίδιος ένα λιθαράκι στην καταγραφή της πλούσιας ιστορίας της Σύρου,  σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που το βιβλίο διανέμεται δωρεάν: «Έκανα αυτή την εργασία γιατί θεώρησα ότι μπορούμε, σε κάποιους συλλόγους που έχουν ανάγκη, να δώσουμε με την προσπάθειά μας κάτι περισσότερο. Για τον λόγο αυτό, στην τελευταία σελίδα του εξωφύλλου, υπάρχει ο τραπεζικός λογαριασμός της «Στέγης Εφήβων και Ανηλίκων Σύρου», στον οποίο μπορεί όποιος μπορεί όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει. Ο βασικός μου σκοπός ήταν να βάλω και το δικό μου λιθαράκι στην καταγραφή της ιστορίας του νησιού. Όπως αναφέρω και στον πρόλογο του βιβλίου μου, έχουν αναφερθεί ικανότατοι συγγραφείς στο νησί. Πιστεύω ότι ένας εκλαϊκισμός που έβαλα στο διήγημα, να προσθέσει κάποια στοιχεία περισσότερα που πιθανόν να μην τα γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι Συριανοί και παράλληλα να τα γνωρίσουν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το νησί και φαντάζομαι ότι θα διαβάσουντο βιβλίο μου».
 
Στο ερώτημα αν θα συνεχίσει να ασχολείται με το γράψιμο - απότοκο της οποίας θα ήταν η κυκλοφορία ενός ακόμη βιβλίου -  δίχως δεύτερη σκέψη απαντά ότι ο κύκλος του με την έκδοση των δύο βιβλίων του «Οδός Ναυάρχου Αποστόλου 7» και «Ένα βλέμμα στο Ηλιοβασίλεμα» έκλεισε, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο, αν κάτι προκύψει στο μέλλον, να επανέλθει:  «Πιστεύω ότι ολοκλήρωσα αυτό που ήθελα, και αν κάτι βγει στο μέλλον θα το σκεφτώ. Γιατί το «Ηλιοβασίλεμα» που επέλεξα στο πρόσφατο διήγημα, όπως αντιλαμβάνεστε έχει και την έννοιά του».
 
Καταλήγοντας, ευχαριστεί όλους όσοι τον συνέδραμαν στο νέο συγγραφικό εγχείρημα και απευθυνόμενος στους αναγνώστες ζητά την επιείκειά τους: «Να είναι επιεικείς μαζί μου, γιατί επαναλαμβάνω δεν αποδέχομαι τον τίτλο του συγγραφέα».