Ένας απέραντος παιδότοπο χαράς Η «Παναγίτσα» στα Χρούσσα

Ένας απέραντος παιδότοπο χαράς Η «Παναγίτσα» στα Χρούσσα

Για έκτη χρονιά μεταμορφώθηκε ο προαύλιος χώρος σε παιδική κυψέλη

 

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο προαύλιος χώρος του Ι.Ν της «Παναγίτσας» στα Χρούσσα μεταμορφώθηκε σήμερα το πρωί σε έναν μεγάλο παιδότοπο με το παιχνίδι και τη χαρά των μικρών (αλλά και των γονέων ή των συνοδών τους) να κυριαρχεί από τη μια άκρη μέχρι την άλλη.

Πανταχού παρών ο εφημέριος π. Φλαβιανός Αλμπέσκου, έγινε ένα με τα παιδιά και συμμετείχε στα παιχνίδια τους, με τη μουσική να παίζει πρωτεύοντα ρόλο, δίνοντας ώθηση για χορό στην χαρούμενη ατμόσφαιρα.

«Η εκδήλωση αυτή γίνεται κάθε χρόνο, μετά την εορτή της Παναγίτσας στα Χρούσσα (ήταν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου «Το Γενέθλιον της Θεοτόκου»)», μας πληροφορεί η πρεσβυτέρα Αργυρένια Παραμάνη, για να προσθέσει πως «Υπάρχει μια ομάδα, στην οποία συμμετέχουν νέα παιδιά και βοηθάνε στα παιχνίδια που διοργανώνουμε με υπεύθυνη την Τερέζα Πρίντεζη, κατηχήτρια της ενορίας μας».

Τονίζει ότι κατασκευάζονται παιχνίδια, όλα χειροποίητα και χωρίς να απαιτούνται χρήματα, που τοποθετούνται στον προαύλιο χώρο και καλούνται τα παιδιά να παίξουν ατομικά ή ομαδικά, με συντονισμό από ειδική ομάδα που τα προσέχει και τα καθοδηγεί στους κανόνες των παιχνιδιών.

Πέραν αυτών, οι κυρίες της ενορίας προσφέρουν κεράσματα με σπιτικά γλυκίσματα, ενώ δεν λείπουν τα αναψυκτικά και ο καφές για τους μεγάλους. «Είναι μια ξεχωριστή μέρα. Γιορτάζει η ενορία μας και για μας γιορτή σημαίνει παιδιά. Παιδιά να χαίρονται, να παίζουν και να τραγουδάνε. Τους δίνουμε το μήνυμα ότι μπορούν να παίξουμε όλα μαζί . Να σηκωθούμε από τν καναπέ μας και από την τηλεόραση και να έλθουμε εδώ να παίξουμε», είπε καταλήγοντας η κ. Παραμάνη.