Ένα βήμα πιο κοντά το Hollywood στη Σύρο (BINTEO)

Άφιξη αντιπροσωπείας παραγωγών με επικεφαλής τον Steven Bernstein
του Θεοδόση Δανάμπαση

Νωρίτερα του αναμενομένου φαίνεται να τρέχουν οι εξελίξεις αναφορικά με την δεδηλωμένη βούληση ομάδας παραγωγών από το Hollywood που θέλουν να μετατρέψουν τη Σύρο σε τόπο παραγωγής ταινιών μέσω της κατασκευής δύο μόνιμων στούντιο και μιας σχολής κινηματογράφου στην Ερμούπολη.

Μετά τα θετικά μηνύματα από την εναρμόνιση του ελληνικού με το ευρωπαϊκό δίκαιο σχετικά με τις παραγωγές ταινιών (εκκρεμεί το κομμάτι της φοροαπαλλαγής αυτών των εταιριών παραγωγής ταινιών), σήμερα κατέφτασε στο αεροδρόμιο της Σύρου ο βραβευμένος σκηνοθέτης Steven Bernstein, συνοδευόμενος από τον Charles Lee, υπεύθυνο σκηνικών του οσκαρικού "Τιτανικού", ενώ αύριο έρχεται και ο βραβευμένος με όσκαρ γάλλος σκηνοθέτης Μάρτιν Μερνιέρ.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν με θερμούς εναγκαλισμούς ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης και η κα Δέσποινα Παπαφίγκου, η οποία ήταν και ο αρχικός σύνδεσμος της γνωριμίας (μαζί βέβαια με τον σύντροφό της Πιερ Οικονομάκο) των αμερικανών παραγωγών με τον κ. Λεονταρίτη.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Bernstein, η άφιξη του κλιμακίου αυτού στη Σύρου έχει να κάνει με την πρόθεση των παραγωγών να χαιρετίσουν τις ενέργειες της ελληνικής πολιτείας, περιμένοντας την νομοθετική ρύθμιση για τις φοροαπαλλαγές, να συνομιλήσουν ξανά με τους τοπικούς άρχοντες και να εξερευνήσουν το τοπίο, τα αξιοθέατα αλλά και ποια κτήρια θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα για τη δημιουργία των δύο στούντιο στην Ερμούπολη.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε συνέντευξη Τύπου που είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα.

Σε λίγη ώρα θα παρακολουθήσετε σε βίντεο τις δηλώσεις του κ. Bernstein.