Ήρθαν τα «πάνω – κάτω» στην Φιλαρμονική

Ήρθαν τα «πάνω – κάτω» στην Φιλαρμονική - Σύρος - Παραίτηση Γουδέλη  - Επιστροφή Λαμπάρς

Παραίτηση Γουδέλη  - Επιστροφή Λαμπάρς

 
Εξελίξεις που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς είχαμε τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τη λειτουργία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς η παραίτηση - έκπληξη του μέχρι τότε αρχιμουσικού Βύρωνα Γουδέλη προκάλεσε την επιστροφή της Αλίς Λαμπάρς στην Φιλαρμονική.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Συγκεκριμένα, ύστερα από προσωπικές επαφές που είχε ο κ. Γουδέλης με στελέχη της Δημοτικής Αρχής, τους γνωστοποίησε ότι τελικά θα παραιτηθεί από τη θέση του αρχιμουσικού καθώς δεν το συνέφερε οικονομικά αυτή η θέση.
 
Εδώ αξίζει να υπενθυμιστεί α) ότι υπήρχε πλάνο από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης ο κ. Γουδέλης να πάρει μετάταξη από τον Δήμο Κηφισίας στον οποίο υπάγονταν οργανικά και να εργαστεί στη Σύρο και β) ότι, με την οικονομική συνεισφορά συριανής δημότισσας, ο κ. Γουδέλης έρχονταν δύο φορές την εβδομάδα στη Σύρο για να διδάξει στη Φιλαρμονική.
 
Η απόφαση αυτή του κ. Γουδέλη συνέπεσε με το τέλος της περιόδου της αδείας άνευ αποδοχών στην οποία βρίσκονταν η Αλίς Λαμπάρς, η οποία - όταν βολιδοσκοπήθηκε από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού για το αν την ενδιαφέρει να αναλάβει εκ νέου τη θέση της αρχιμουσικού -  τελικά εκείνη απάντησε θετικά, λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις που ήθελε για την εύρυθμη λειτουργία της Φιλαρμονικής.
 
Μάλιστα, για να διευκρινιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιστροφής της κας Λαμπάρς στην Φιλαρμονική, υπήρξε και συνάντηση την περασμένη Δευτέρα μεταξύ μελών του Γραφείου Πολιτισμού του Δήμου, της κας Λαμπάρς και εκπροσώπων του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Μουσικής της Σύρου, κατά την οποία και τα τρία μέλη αποφάσισαν να βγάλουν μία κοινή ανακοίνωση (δεν έχει βγει ακόμη), χαιρετίζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Φιλαρμονική.
 
Ξεκίνησαν οι εγγραφές
 
Μάλιστα, ύστερα από ανακοίνωση του Γραφείου Πολιτισμού του Δήμου, έγινε γνωστό στους δημότες, τους κατοίκους της Σύρου, όπως και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές από 1/9/17 και θα συνεχιστούν έως και 20/9/17 στη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τα μαθήματα που θα ξεκινήσουν από 1η Οκτωβρίου για τα παρακάτω μουσικά όργανα: Τούμπα, Φλάουτο, Τρομπόνι, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Κόρνο και Κρουστά. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στο politismos@syros-ermoupolis.gr.
 
Για νέες και νέους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να επιλέξουν μουσικό όργανο, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κα Αλίς Λαμπάρς, στο τηλ. 6985763768.