Εργασίες αποκατάστασης σε έναν από τους πυργίσκους

Εργασίες αποκατάστασης σε έναν από τους πυργίσκους - Σύρος - Ερμούπολη - Δημαρχιακό Μέγαρο

Δημαρχιακό Μέγαρο

 
Είναι γνωστό σε όλους ότι πάει πολύς καιρός από τότε που έγιναν επιδιορθώσεις σε τμήματα του Δημαρχιακού Μεγάρου (στο εσωτερικό και στις εξωτερικές προσόψεις), στα οποία ο χρόνος έχει αφήσει έντονα τα σημάδια πάνω τους.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Οι φθορές που παρατηρούνται στο σύνολο του Μεγάρου αναμένεται κάποια στιγμή να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο μελέτης - έργου που έχει προγραμματιστεί για το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνονται εμβόλιμες τεχνικές παρεμβάσεις – επιδιορθώσεις όπου κρίνεται πρώτα αναγκαίο από τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.
 
 
 
Η_αρχή αυτών των τεχνικών παρεμβάσεων έγινε, λοιπόν, την προπερασμένη Κυριακή, όταν κλιμάκιο του Δήμου άρχισε να επισκευάζει κάποια από τα πολλά σαθρά σημεία που είχαν παρατηρηθεί στο βορειοδυτικό πυργίσκο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
 
Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, και επειδή για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρειάστηκε και η συνδρομή γερανοφόρου οχήματος, έμεινε κλειστή για κάποιες ώρες η οδός Καραολή & Δημητρίου (η οδός πίσω από το Δημαρχείο).
 
Μιλώντας με τον νέο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φραγκίσκο Βακόνδιο, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για επιδιορθώσεις όπου χρειάζεται να γίνουν στα σημεία αυτά, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πιθανό ατύχημα στο μέλλον από την πτώση φθαρμένων υλικών.