Μια «Παλιρροιακή ροή» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Μια «Παλιρροιακή ροή» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Έργα 24 εικαστικών που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας

Άνοιξε τις πύλες της σήμερα το βράδυ στον εκθεσιακό χώρο της Πινακοθήκης Κυκλάδων η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τον γενικό τίτλο «Tidal flow – relocated»

Στους επιβλητικούς χώρους της Πινακοθήκης η Jenny Tsoumpri art Productions παρουσιάζει έργα 24 εικαστικών από διαφορετικούς χώρους και, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου, δημιουργoύν «σημεία» που προάγουν και ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας. Διευρύνουν τα όρια της τέχνης και της πρόκλησης. Εξωθούν τις δυνατότητες της τέχνης, αλλά και τις προσδοκίες του θεατή. Δημιουργοί που καταδεικνύουν με τα έργα τους ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή της Σύγχρονης Τέχνης.

Στόχος της έκθεσης, όπως τονίζεται, είναι να καταστήσει, για το ευρύ κοινό, αναγνώσιμη και ορατή την δημιουργική διαδικασία, να προσφέρει μια όψη της συνεχούς διάδρασης μεταξύ του στοχασμού και του πράττειν.

 

Η Τζέννυ Τσουμπρή, για πάνω από δύο δεκαετίες, μετά από σπουδές αρχαιολογίας στη Σουηδία και την Ελλάδα, και με πολύχρονη εμπειρία στις τέχνες, διοργανώνει εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα στη Ελλάδα και το εξωτερικό, εστιάζοντας στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης.

Τον Μάρτιο του 2005 ίδρυσε το Π37 art gallery , με σκοπό την προώθηση των εικαστικών τεχνών. Μεταξύ Μαρτίου 2005 και Ιουνίου 2007,  πραγματoποιήθηκαν πολλές εκθέσεις στην γκαλερί , όπως ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις και εκθέσεις χαρακτικών με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους καλλιτέχνες.
Έκτοτε η Jenny Tsoumpri art Productions συνεχίζει να οργανώνει εκθέσεις σε εναλλακτικούς χώρους και να προωθεί τα έργα των σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που κινούνται στα πλαίσια του εξπρεσιονισμού και της αφηρημένης τέχνης.

Παράλληλα με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα που εστιάζει στη σύγχρονη τέχνη, Jenny Tsoumpri Visual Art Productions, κέρδισε γρήγορα μια φήμη στην οργάνωση εκθέσεων τέχνης και στις ειδικές εκδηλώσεις.

"Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συναντήσουν την τέχνη σε συγκεκριμένα σημεία πλέον! Η Τέχνη πρέπει να πάει προς τον θεατή", σημειώνει η ίδια η Τζέννυ Τσουμπρή, η οποία μας δήλωσε ότι η συνεργασία της με τον Δήμο υπήρξε άψογη και ιδιαίτερα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού και όλη την ομάδα της.

Να επισημανθεί όμως ότι στα εγκαίνια δεν παραβρέθηκε κανένας από πλευράς Δημοτικής Αρχής, ούτε έγινε κάποια παρουσίαση, με μοναδικό παρόντα τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού Γιώργο Αλτουβά.

 

Διάρκεια Έκθεσης: 05 - 24 Σεπτεμβρίου 2017 Ώρες λειτουργίας: 17:00 - 22:00