Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ»

Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ» - Σύρος - Ερμούπολη -Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου

Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου

 

Σε ένας άκρως ζεστό και φιλικό περιβάλλον, στην έδρα του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Θοδωρή Δεύτου, με τίτλο «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ».

του Θεοδόση Δανάμπαση


Τον Ηπειρώτη συγγραφέα καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Ζάχαρη, ενώ μια σύντομη παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα έκανε η Κατερίνα Λειβαδάρα, με την Μαρία Κρόντη να διαβάζει χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Στο επίκεντρο ο Ελληνισμός της Ανατολής

Ο συγγραφέας Θοδωρής Δεύτος αρχικά ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την θερμή φιλοξενία του ιδίου αλλά και του βιβλίου του και αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί για άλλη μια φορά με τον Ελληνισμό της Ανατολής.

Σε ό,τι αφορά την πλοκή του βιβλίου, μέσα από τις αφηγήσεις δύο γυναικών, της κοσμοπολίτισσας Ρωμιάς της Πόλης Έλσας και της μεγάλης αρχόντισσας του Πέραν Ρωξάνης, αναδύεται η εικόνα της περίλαμπρης και μεγαλοπρεπούς Κωνσταντινούπολης των Ρωμιών. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα μυθιστόρημα που περιγράφει με ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή τριών γενεών μιας οικογένειας Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, γραμμένο από τον συγγραφέα του bestseller «Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής».

Με το πέρας της βιβλιοπαρουσίασης, το κοινό είχε την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις προς τον κ. Δεύτη, ο οποίος - αφού τις απάντησε – υπέγραψε το βιβλίο του, προσθέτοντας φιλικές αφιερώσεις σε όσους προθυμοποιήθηκαν να το αγοράσουν.