Στείλε μου ένα γράμμα- μια γραφή

Στείλε μου ένα γράμμα- μια γραφή - Σύρος - Ερμούπολη - Κυκλάδες - Σχολιάζει η Λίτσα Χαραλάμπους
Σχολιάζει η Λίτσα Χαραλάμπους
 
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ η διακόσμηση του Ταχυδρομείου και το μήνυμά του. Αυτό που αφορά στην αποστολή καρτών στους αποδέκτες. Μια παλιά τρυφερή χειρονομία, ένας αγγελιοφόρος ελπίδας οι χριστουγεννιάτικες κάρτες που πλέον το internet τείνει να την εξαφανίσει... 
 
 
ΝΑ_μείνω εδώ. Στην πραγματικά νοσταλγική, τρυφερή και ζεστή αγκαλιά του ταχυδρομείου. Αυτήν που θέλει να γράψουμε μικροί- μεγάλοι ένα γράμμα στο Αϊ Βασίλη. Μια χειρονομία αγάπης που διατηρούν τα ελληνικά ταχυδρομεία και μας στέλνουν κάθε χρόνο σε άλλες εποχές. Τότε που οι χριστουγεννιάτικες κάρτες αποτελούσαν το σημείο αναφοράς των ημερών και αύριο πλέον θα αποτελούν τεκμήριο μιας εποχής. Τότε οι άνθρωποι διέθεταν χρόνο και κόπο να γράψουν κάρτες σε συγγενείς και φίλους και ήταν η χαρά απερίγραπτη όταν η κάρτα έφτανε στον παραλήπτη . Μήνυμα ζωής και έγνοιας.
 
 
 
 ΗΤΑΝ τότε οι κάρτες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη, βαμβάκι και αγγελάκια με ροζ και θαλασσί φόντο και αποτελούσαν μέρος των εορτών στολισμένες στο χριστουγεννιάτικο ντεκόρ. Έσκιζε ο παραλήπτης προσεκτικά τον φάκελο για να ξεκολλήσει το γραμματόσημο το οποίο θα αποτελούσε και μέρος της συλλογής του.  
 
 
Όλα αυτά γραπτά σημάδια και ατράνταχτες αποδείξεις της αιώνιας δύναμης του χειρόγραφου με τα καλλιγραφικά γράμματα τα οποία βέβαια δεν ήταν απαραίτητο να ήταν και ορθογραφημένα.
 
Ευχετήρια κάρτα εποχής : Αγαπητί μου εξαδέλφοι Γεωργεία ευτυχές και χρισόβιον το 10963. Μάθε Γεωργεία ότη ενιμφέβομε εντός ολίγου, εργασοία αυτού αινδύοντε κομβήα κε το γινεκύων είδος. Έχι μαγαζηά, τρήα μετά συγχορίσεος. Σε φηλό κε είμε αναμένων. Η εξαδέλφοι σου."
 
 
ΜΠΟΡΕΙ αυτή η εποχή να πέρασε ανεπιστρεπτί, η ηλεκτρονική αλληλογραφία να έχει ισοπεδώσει τα πάντα, αλλά η μαγεία της παραμένει. Γιατί όσα μηνύματα και να στείλουμε ποτέ δεν θα αντικαταστήσουν την κάρτα που το πολύ- πολύ να κιτρινίσει από τον χρόνο αλλά θα παραμείνει - αδιάψευστος μάρτυρας των συναισθημάτων μας-  στο τσίγκινο ζωγραφισμένο κουτί με τις φωτογραφίες και τα γράμματα.