Στη σκιά της έκλειψης απογειώθηκε το κέφι! (Video – φωτο)

 «Φίνα στην Αληθινή»  - Σύρος - Μπάμπης Κουλούρας - Στη σκιά της έκλειψης απογειώθηκε το κέφι!

«Φίνα στην Αληθινή» 

 
Μαζική ήταν η παρουσία τόσο του κόσμου όσο και εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής στη  μουσική Βραδιά με πανσέληνο «Φίνα στην Αληθινή», την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου την περασμένη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 στην Αληθινή.
 
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος –Πολιτισμός 2017»  και ο κόσμος που δήλωσε παρουσία, υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής,  διασκέδασε μέχρι πρωίας  απολαμβάνοντας τα νόστιμα εδέσματα  δια χειρός των γυναικών του οικισμού, το κρασί και το τσίπουρο που έρεε άφθονο.
 
Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπάμπης Κουλούρας ευχαρίστησε όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο στήριξαν το εγχείρημα -  αφιερώνοντας παράλληλα  την φετινή βραδιά στον ευεργέτη της Σύρου  εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο - ενώ δεν παρέλειψε να  προβεί και  σε μια μικρή αναδρομή  του νεότευκτου θεσμού.
 
Από την πλευρά της η κάτοικος του οικισμού Φρειδερίκη Δαλεζίου -Αλαφούζου  έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία της Αληθινής προτρέποντας τον κόσμο να επισκεφθεί  την έκθεση ζωγραφικής του αυτοδίδακτου ζωγράφου Βασίλη Χατζηπαναγιώτου η οποία λαμβάνει χώρα σε αίθουσα που παραχώρησε για το σκοπό αυτό η συντοπίτισσά μας κα Μαρία Δεναξά.
 
«Δεν χρειάζονται και πολλά για να περάσει ο κόσμος όμορφα και να ‘χει να θυμάται. Αρκεί η διάθεση, η φαντασία και η βούληση των κατάλληλων ανθρώπων που θα προνοήσουν και θα επιμεληθούν  τέτοιες εκδηλώσεις , κι ευτυχώς τέτοια άτομα αποδεδείχθηκε ότι υπάρχουν» κατέληξε η κα Δαλεζίου.
 
Να αναφέρουμε τέλος ότι την ορχήστρα με τα όμορφα νοσταλγικά λαϊκά άσματα αποτελούσαν οι μουσικοί: Ερρίκος Ρούσσος, Αντώνης Μαραγκός και Σταυρούλα Μανωλοπούλου.