Συνεχίζει δυναμικά την δημιουργική του πορεία (Video-φωτο)

Συνεχίζει δυναμικά την δημιουργική του πορεία - Μάνος Τελώνης - Αγιασμός και νέες δράσεις  για το Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου

Αγιασμός και νέες δράσεις  για το Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου

 

Παρουσία μελών, φίλων του Συλλόγου «Εύξεινος Πόντος» και εκπροσώπων τοπικών φορέων,  τελέστηκε χθες βράδυ στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου ο καθιερωμένος αγιασμός με αφορμή την έναρξη  των  μαθημάτων των  εκπαιδευτικών του τμημάτων  τη νέα περίοδο δραστηριοτήτων.

του Γιώργου Αλβέρτη

Μετά το πέρας του  αγιασμού - τον οποίο τέλεσε ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων π.  Αντώνιος  Χάλαρης -  τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μάνος Τελώνης  υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων  ότι στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την περίοδο 2017-2018 πέρα από τις δράσεις των προηγούμενων  ετών οι οποίες  συνεχίζονται,  έχουν προστεθεί  και νέες , σημειώνοντας  ότι ο Σύλλογος συνεχίζει δυναμικά την δημιουργική του πορεία.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΕΔΩ

«Από τον Σεπτέμβριο λειτουργούν τα  τμήματα εκμάθησης  παραδοσιακών ποντιακών χορών αρχαρίων και προχωρημένων για παιδιά και ενήλικες με  χοροδιδάσκαλό τον κ. Χ. Καρυοφιλλίδη και από αύριο (Δευτέρα 2/10) θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στο Σύλλογο τμήμα γυμναστικής «πιλάτες» με υπεύθυνη την  κα Βαρβάρα Κούτρα» είπε, προσθέτοντας: «Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία μας, η κα Κούτρα θα αναλάβει και το τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους , που επίσης ξεκινά μέσα στην βδομάδα. Παράλληλα το Δ.Σ. έχει σκοπό να λειτουργήσει, για πρώτη φορά στο Σύλλογό μας, τμήμα εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου , κι όχι γλώσσας, και εργάζεται αυτή την περίοδο προς την υλοποίηση αυτού του σκοπού».

Έκανε επίσης γνωστό ότι, οι δράσεις που υλοποιεί ο Σύλλογος  απευθύνονται προς όλους τους πολίτες, και όχι μόνο  σε ποντιακής  ή βορειοελλαδίτικης καταγωγής παιδιά   και ενήλικες, καθώς ότι ό ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα, κατά την έναρξη οποιουδήποτε τμήματος να συμμετέχουν δοκιμαστικά χωρίς καμία επιβάρυνση.

Διευκρίνισε  δε, ότι το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται διαφορετικά σε περίπτωση συμμετοχής του ενδιαφερομένου σε περισσότερες από μια δράσεις, καθώς και σε περίπτωση συμμετοχής παιδιού- ιών και ενηλίκου-ων από την ίδια οικογένεια.

Κλείνοντας ευχαρίστησε έναν - έναν ονομαστικά τους χορηγούς του Συλλόγου για την στήριξή τους, οι οποίοι  είναι κάτωθι:

Βιβλιοπωλείο Ροδιά, ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, Ζαχαροπλαστείο Αθυμαρίτης, Ερμουπολίτικες Γεύσεις, κατάστημα υποδημάτων Μανταλένα, Μίνι Μάρκετ Μανώλης, σούπερ μάρκετ Αστέρας, Παραμυθόσπιτο, Μάννα Μάρκετ, αρτοποιείο Αιτωλία, Ιχθυοπωλείο  Τσαλικάκι και τέλος τον κ. Ιωάννη Μακρυθανάση.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα των παρισταμένων από τον πλούσιο μπουφέ που είχαν ετοιμάσει μέλη του Συλλόγου.