Το «Ελεύθερο ζευγάρι» στο θέατρο «Απόλλων»

Το «Ελεύθερο ζευγάρι» στο θέατρο «Απόλλων»

Μια ανατρεπτική κωμωδία του Ντάριο Φο με γέλιο και συγκινήσεις, αλλά και συμμετοχή κοινού

 

Την κωμωδία του Ντάριο Φο «Ελεύθερο ζευγάρι» επέλεξε να παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος του Γαλησσά σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στις 9 το βράδυ στο θέατρο Απόλλων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Βουτσίνος, προλογίζοντας τους συντελεστές της παράστασης, αναφέρθηκε στην συριανή ηθοποιό Καίτη Θεολογίτου (χαριτολογώντας είπε ότι δεν θυμάται το επώνυμο του συζύγου της Βαρβαρέσου), την οποία ευχαρίστησε για την αποδοχή της στην πρόσκληση του Συλλόγου να παρουσιάσει και στη Σύρο το έργο αυτό. Ευχαρίστησε επίσης και τον ηθοποιό Σωτήρη Κόρδα, δηλαδή τους δύο ηθοποιούς που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού επί 60 λεπτά, όσο και η παρουσία τους στη σκηνή, όπως δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο για τη διάθεση του θεάτρου, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν.

Ποια είναι η υπόθεση του έργου: Ένα ζευγάρι έχει πάψει να το δένει ο έρωτας και βαλτώνει στην καθημερινότητα γεγονός που φέρνει σύννεφα στον γάμος τους με εκατέρωθεν απιστίες, αλλά και οι συνεχείς απόπειρες αυτοκτονίας. Η ζήλια τους, η αγάπη που ξυπνάει και μια εξομολόγηση στους θεατές που θα μοιραστούν αμφίδρομα τα συζυγικά τους προβλήματα, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Εκείνη είναι η Αντωνία. Εκείνος ο Γιώργος. Και στην άλλη πλευρά οι θεατές που στο τέλος καλούνται να ψηφίσουν αν είναι υπέρ ή κατά του «τσιληπουρδήματος» της Αντωνίας και αποδεικνύουν με την ψήφο τους ότι τάσσονται… υπέρ. Το αποτέλεσμα της «ζωντανής» και πραγματικής ψηφοφορίας έδωσε το έναυσμα στον πρόεδρο του Συλλόγου  να αναρωτηθεί αν με την ψήφο του το κοινό κάνει τις ανατροπές και μάλιστα στο θέμα της απιστίας, που συνήθως βρίσκεται κατηγορούμενο στην  καθημερινή του ζωή.

Η κ. Θεολογίτου ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο και είπε ότι ήταν πάντα το όνειρο και η επιθυμία της να παίξει στο ιστορικό θέατρο της ιδιαίτερης πατρίδας της, ενώ ο κ. Κόρδας είχε διάλογο με το κοινό αποσπώντας και οι δύο τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Η σκηνοθεσία του έργου ανήκει στην Άννα Ετιαρίδου και ο χειρισμός κονσόλας στον Σάββα Σουρμελίδη.

Να επισημάνουμε και εδώ ότι στην πρώτη αυτή παρουσίαση του έργου απουσίαζε παντελώς εκπρόσωπος του Δήμου.