Αυξάνονται τα μαύρα… σύννεφα για τον Δήμαρχο

Αυξάνονται τα μαύρα… σύννεφα για τον Δήμαρχο - Σύρος - Σχολιάζει ο Γιάννης Ρουσσουνέλος

Σχολιάζει ο Γιάννης Ρουσσουνέλος

 
ΔΕΝ ξέρουμε πόσο πυρωμένα είναι τα… κάρβουνα πάνω στα οποία κάθεται ο δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε ότι τόσο η Μαρία Καζαντζάκη όσο και ο Νίκος Αλμπανόπουλος ξεκίνησαν διερευνητικές επαφές, προκειμένου να ζυγίσουνε τις πιθανότητες μιας εκλογικής νίκης σε περίπτωση που τεθούν επικεφαλής ψηφοδελτίων στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
 
ΕΙΝΑΙ όμως βέβαιο ότι οι φήμες που διαχέονται τελευταία όλο και περισσότερο για πιθανή κάθοδο του αναισθησιολόγου γιατρού Νίκου Λειβαδάρα στις δημοτικές εκλογές, θα φουντώσουν περισσότερο τα αναμμένα κάρβουνα.
 
ΗΔΗ, οι διερευνητικές επαφές των Καζαντζάκη και Αλμπανόπουλου κάθε άλλο παρά μυστικές είναι, παρά το γεγονός ότι και οι δύο δεν έχουν προχωρήσει σε επίσημες δηλώσεις για επικείμενη υποψηφιότητά τους.
ΤΟ κάπως θολό τοπίο, σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή αν αποφασιστεί αυτές να διενεργηθούν προς το τέλος του 2018 ή κανονικά την Άνοιξη του 2019, είναι η κύρια αιτία που τροχοπεδεί την δραστηριότητα  του κάθε εν δυνάμει υποψήφιου δημάρχου στον τομέα της δημοσιοποίησης μιας τέτοιας απόφασης, ώστε να επιταχυνθούν οι κινήσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του.
 
ΟΜΩΣ, όποιο και να είναι αυτό το χρονικό περιθώριο, εκ των πραγμάτων δεν είναι μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι για την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ο σημερινός Δήμαρχος είχε ξεκινήσει διαβουλεύσεις τουλάχιστον τρία χρόνια πριν την κάλπη, σε αντίθεση με τον Ανδρέα Γιαλόγλου, ο οποίος ξεκίνησε ελάχιστο χρόνο πριν, με τα γνωστά αποτελέσματα και το απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα να έχει την κύρια ευθύνη γι’ αυτό. 
 
ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ είναι λοιπόν πως ο κάθε ενδιαφερόμενος να ηγηθεί συνδυασμού θα πρέπει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να κινηθεί δυναμικά, ώστε τα πρόσωπα τα οποία θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιό του να έχουν την ανάλογη δυναμική κοινωνικής καταξίωσης, αλλά και «δεξαμενής» ψήφων.
 
Η ΜΑΡΙΑ Καζαντζάκη και ο Νίκος Αλμπανόπουλος διαθέτουν όλα τα εχέγγυα τα οποία τους δίνουν το πρώτο έναυσμα για τις πρώτες κινήσεις που θα τους δείξουν, σε πρώτη φάση, πόσο πρέπει να πάρουν (στην πράξη πλέον, όχι στα λόγια και στις υποθέσεις) σοβαρά υπόψη την κλίση της «ζυγαριάς» υπέρ τους, προσελκύοντας στις τάξεις τους πρόσωπα με «δυνατά χαρτιά».
 
ΤΑ φημολογούμενα περί καθόδου στις εκλογές του Νίκου Λειβαδάρα, δίνουν μια διαφορετική διάσταση στο πολιτικό σκηνικό, γνωστού όντως πως πρόκειται για πρόσωπο το οποίο χαίρει εκτίμησης από τη συριανή κοινωνία και διαθέτει εμπειρία στα της Αυτοδιοίκησης έχοντας θητεύσει ως σύμβουλος και στην Τοπική και στην Νομαρχιακή (τότε) Αυτοδιοίκηση.
 
ΜΑΛΙΣΤΑ, γενική ήταν η διαπίστωση πως είχε επιτύχει στο έργο του ως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, χαίροντας εκτίμησης όχι μόνο από τους συναδέλφους του συμβούλους του ίδιου με εκείνον συνδυασμού, αλλά και των «αντιπάλων» συνδυασμών, επιδεικνύοντας ήθος και ύφος ανάλογο με τη σπουδαιότητα του Οργάνου.
 
ΕΚΕΙΝΟ που ήδη διαφαίνεται, χωρίς και εκείνος να έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε θετική ή αρνητική δήλωση ως προς τα φημολογούμενα, είναι ότι πρόσωπα σεβαστά και σημαντικά στην συριανή κοινωνία δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για μια τέτοια απόφαση, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι αν τους ζητηθεί θα τον στηρίξουν με όλες τους τοις δυνάμεις.
 
ΦΥΣΙΚΑ ένα στοιχείο που δίνει «πόντους» στον κάθε εν δυνάμει υποψήφιο δήμαρχο είναι το γεγονός ότι ο σημερινός έχει απογοητεύσει  την πλειοψηφία εκείνων που τον ψήφισαν, εξαιτίας της διχαστικής πολιτικής που ασκεί και της απροκάλυπτης εύνοιας ημετέρων, άσχετο αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του προσπαθούν να παρουσιάζουν προς τα έξω το ακριβώς αντίθετο, προκειμένου να περισώσουν ό,τι είναι δυνατόν και να αποφύγουν την απόλυτη συντριβή.
 
ΟΣΟ όμως και να ζουν στον κόσμο τους και όσο κι αν οι αυλοκόλακες τούς «θυμιάζουν», είναι πολύ δύσκολο να αντιστρέψουν μια αρνητική εικόνα την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν με τα λόγια και τις πράξεις τους τρία χρόνια τώρα.
 
ΚΑΙ το χειρότερο όλων, εξακολουθούν την ίδια πολιτική ζημιώνοντας και τον συνδυασμό και τον τόπο τους.