Οι λασπολόγοι και οι άλλοι

Οι λασπολόγοι και οι άλλοι - Σύρος - Γουλιέλμος Πρίντεζης - σχολιάζει ο Γιάννης Ρουσσουνέλος

σχολιάζει ο Γιάννης Ρουσσουνέλος

 
ΠΟΙΟΙ είναι οι λασπολόγοι και εκείνοι που παραπληροφορούν συνειδητά το αναγνωστικό τους κοινό;
 
ΚΑΤΑ την εκφρασμένη δημόσια άποψη του δημοτικού συμβούλου Γουλιέλμου Πρίντεζη εμείς, στον Λόγο Των Κυκλάδων.
 
ΠΩΣ έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα; Μα, διαβάζοντας προηγούμενα «Ριπίδια» της Στήλης με τίτλο «Οι μεν και οι δε(ν)».
 
ΣΤΟ συγκεκριμένο άρθρο σχολιάζαμε το γεγονός ότι, ενώ γίνονται σημαντικά γεγονότα στη Σύρο, όπως η δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου ή το ενδιαφέρον Ξενοκώστα για το Νεώριο, οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τις επενδύσεις αυτές δεν είχαν καμία επαφή με τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό (ούτε επιδίωξαν να έχουν), ενώ αντίθετα υπήρχε μεγάλη κινητικότητα και συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη, γεγονός το οποίο δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση από κανέναν (εκτός του κ. Πρίντεζη).
 
ΕΚΤΙΜΗΣΑΜΕ λοιπόν ότι σε επίπεδο «κορυφών» υπάρχουν οι μεν (Λεονταρίτης), που δείχνουν έμπρακτα πως ενδιαφέρονται για το μέλλον του νησιού, στηρίζοντας και προβάλλοντας συγκεκριμένες επενδυτικές δραστηριότητες, όπως υπάρχουν και οι δε(ν) (Μαραγκός), που ενδιαφέρονται για δραστηριότητες οι οποίες κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα αποφέρουν, εκτός του γνωστού «άρτον και θεάματα», με μεγαλύτερη βαρύτητα στα θεάματα, όταν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τον άρτον.
 
ΣΤΟ ίδιο άρθρο αναφερόμαστε και στους «κλακαδόρους» του Δημάρχου, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία, για τους όποιους λόγους ο καθένας, να τον «θυμιάζουν» ή να μιλάνε αντ’ αυτού στο διαδίκτυο ως συνήγοροι υπεράσπισής του.
 
Ποιος απάντησε στο συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο αναφερόταν «στους μεν και στους δε(ν)»; Ο κ. Γουλιέλμος Πρίντεζης.
 
ΝΑ τι έγραψε. «Goulielmos Printezis Αυτό καταλάβατε εσείς; λυπαμε διότι κατανοώ οτι δεν κάνετε δημοσιογραφία, και το μόνο που σας αρέσει είναι η λάσπη, και η παραπληροφόρηση του κόσμου» (η ορθογραφία και η σύνταξη δική του).
 
ΔΕΝ γνωρίζουμε πόσο καλά τα καταφέρνει στον τομέα του Αθλητισμού ο κ. Πρίντεζης, τομέας ευθύνης του  στον Δήμο, αλλά αν θέλει να επιδοθεί και στον τομέα της «ενημέρωσης», κάνοντάς μας και μαθήματα δημοσιογραφίας (Αποδεκτά, όταν δεν φτάνουν στα όρια του φαιδρού) καλό θα είναι, εκτός της γενικής αοριστολογίας την οποία κατά κόρον χρησιμοποιεί, να ενημερώνει και το αναγνωστικό κοινό στο προσφιλές στην Δημοτική Αρχή διαδίκτυο, πού ακριβώς υπάρχει η λάσπη και πού η παραπληροφόρηση στο κάθε άρθρο το οποίο αναθεματίζει.
 
ΕΤΣΙ, το «ανάθεμα», αλλά και το θυμίαμα και ο λιβανωτός του, να πιάνουν τόπο και (το κυριότερο) να καταλαβαίνουμε και εμείς εκείνα που πιστεύει ότι δεν καταλαβαίνουμε, με αποτέλεσμα να παραπληροφορούμε το αναγνωστικό μας κοινό και να του δίνουμε το δικαίωμα της κριτικής άποψης στην δική μας κριτική άποψη.
 
ΘΑ συμφωνήσουμε απόλυτα με τον κ. Πρίντεζη σε μια βασική του παρατήρηση στις κατά καιρούς δημοσιεύσεις του (πάντα μέσω διαδικτύου, γιατί στην εφημερίδα δεν τολμάει), ότι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου σε ό,τι αφορά τα επιτεύγματα της Δημοτικής Αρχής.
 
ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι πότε πότε ξυπνάμε, και όταν ξυπνήσουμε από τον ύπνο του δικαίου τον οποίο μας καταλογίζει, μπαίνουμε στο «Διαύγεια», βλέπουμε τα «επιτεύγματα» της Δημοτικής Αρχής και τότε αντιλαμβανόμαστε πως δεν κοιμόμαστε μόνο εμείς, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Συριανών, συμπεριλαμβανομένου πιθανόν και του κ. Γουλιέλμου Πρίντεζη.