Μέσα Μάσας Ενημέρωσης (ΜΜΕ)

Μέσα Μάσας Ενημέρωσης (ΜΜΕ) - Σύρος - Ερμούπολη - Μεταξύ σοβαρού κι αστείου

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου

 
ΚΑΙ του το έχω πει του κυρίου Αριστείδη «Μη βλέπεις, χριστιανέ μου, ειδήσεις ούτε το κανάλι της Βουλής. Έχεις πρόβλημα με την πίεση». Αφού στο λέει και ο γιατρός κάθε φορά που εκνευρίζεται και η πίεση κάνει άλμα επί κοντώ στο πιεσόμετρο. Πόσο πρέπει να φτάσει πια για να καταλάβει ότι μετά το 25 (η μεγάλη) και το 15 (η μικρή) θα τον φυτέψουνε στα θυμαράκια; Φιλοσοφία θέλει το πράμα; Μα δεν ακούει. Εκεί, κολλημένος στο χαζοκούτι να παρακολουθεί τις ειδήσεις και τις συζητήσεις στη Βουλή. Γιατί; Πέστε μου «γιατί;». Τι φοβάται; Μην και δεν είναι ενημερωμένος σωστά και τον πιάσουνε αδιάβαστο; Εδώ δεν ιδρώνει το αφτί εκείνων που είναι μέσα στη Βουλή και ψηφίζουνε νομοσχέδια χωρίς να έχουνε διαβάσει ούτε την επικεφαλίδα τους και ιδρώνει το αφτί του κυρίου Αριστείδη;
 
ΟΧΙ τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά οτιδήποτε δεν του κάθεται καλά ή το παίρνει στραβά, έρχεται στην εφημερίδα και ζητάει εξηγήσεις. Να, ας πούμε, τις προάλλες στήθηκε με τις ώρες και παρακολουθούσε την κοκορομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη σχετικά με τις μίζες και τα θαλασσοδάνεια που έχουνε δοθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια στα κόμματα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Άγρια θάλασσα ο κύριος Αριστείδης. «Εγώ να κάνω το σκατό μου παξιμάδι για να τα βγάλω πέρα με δύο και εξήντα σύνταξη και εσείς να τρώτε με χρυσά κουτάλια» «Δεν κατάλαβα το “εσείς”, κύριε Αριστείδη» «Ελληνικά μιλάω» «Κι εγώ ελληνικά καταλαβαίνω, αλλά δεν εννοώ τι ακριβώς εννοείτε» «Δεν σε συμφέρει να εννοήσεις τι εννοώ και μη μου κάνεις εμένα τον όσιο Λουκά» «Ποιος είναι ο όσιος Λουκάς;» «Αφού κάνεις ότι δεν ξέρεις τον όσιο Λουκά, γιατί να μην κάνεις ότι δεν ξέρεις γιατί πράγμα σου λέω;» «Ξέρει ο όσιος Λουκάς γιατί πράγμα μιλάς και δεν το  ξέρω εγώ;» «Άφες αυτού, όσιε Λουκά. Ου γαρ οίδε τι ποιεί» «Που θα πει, κύριε Αριστείδη;» «Θα πει, τι τα θες τι τα γυρεύεις, όλοι ίδια φάρα είσαστε».
 
ΕΙΧΕ ήδη κοκκινίσει, σημάδι ότι οι πιέσεις (μικρή και μεγάλη) κάνανε αγώνα δρόμου ποια θα τερματίσει πρώτη και να πάρει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. «Αν κατάλαβα καλά, πάλι ειδήσεις έβλεπες, κύριε Αριστείδη» «Το κανάλι της Βουλής, αυτό που σας έβγαλε τα άπλυτα στη φόρα» «Όταν λες “σας” ποιους ακριβώς εννοείς;» «Όλους εσάς στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τρομάρα σας, που παίρνατε τα δάνεια και τα τρώγατε εις υγείαν των κορόιδων» «Πότε πήραμε εμείς δάνεια και πότε τα φάγαμε εις υγείαν των κορόιδων;» «Άγιε, Λουκά μου, βοήθα με να μην του ανοίξω το κεφάλι» «Τελικά, κύριε Αριστείδη, άγιος ή όσιος είναι ο Λουκάς στον οποίο απευθύνεσαι;» «Τι σημασία έχει;» «Έχει. Γιατί αν απευθύνεσαι για βοήθεια σε λάθος άγιο ή σε λάθος όσιο, το ίδιο λάθος κάνεις όταν απευθύνεσαι σ’ εμάς για τα θαλασσοδάνεια» «Μπα! Μη μου πεις τώρα πως έγινες άγιος ή όσιος!» «Με την υπομονή που κάνω τόση ώρα, τίποτα πια δε είναι απίθανο, κύριε Αριστείδη».
 
ΤΕΛΙΚΑ έβγαλε όσα είχε να βγάλει από μέσα του ο άνθρωπος. «Τον αγλέουρα φάγανε τα κόμματα. Μιλούσανε για εκατομμύρια ευρώ όπως μιλάω εγώ για δέκα και δεκαπέντε ευρώ που χρωστάω στον μανάβη. Άσε πια τον πρωθυπουργό, το δούλεμα που μας έριξε» «Ίσα ίσα που είπε ότι ενώ τα κόμματα και τα Μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παίρνανε δάνεια δανεικά και αγύριστα, όταν ο λαός πεινούσε και οι επιχειρήσεις κλείνανε γιατί δεν είχανε να δώσουνε τις δόσεις των δανείων τους» «Και ο άλλος του απαντούσε και του έλεγε για τα εκατομμύρια που δίνανε εκείνοι κάτω από το τραπέζι, πάλι σε βάρος δικό μας. Για ηλίθιους μας περνάνε και οι δύο; Από τη μια χύνουνε μαύρο δάκρυ για τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους που πεθαίνουνε της πείνας και βάζουνε λουκέτα στα μαγαζιά τους και από την άλλη αμολάνε τα άπλυτα στη φόρα και τα εκατομμύρια που δίνανε για να κυκλοφοράνε οι δήθεν μεγάλοι με κότερα και ελικόπτερα. Ας το διάολο, πια!» «Μη συγχύζεσαι, κύριε Αριστείδη. Ξέρεις πόσο υπολογίζω να σου έχει πάει η πίεση τώρα;» «Πώς δεν ξέρω. Όσο είναι και το ποσό που έχω στην Τράπεζα για να περάσω μέχρι το τέλος του μήνα».
 
ΠΑΝΤΩΣ την ιδέα πως «εμείς» τα φάγαμε δεν του την έβγαλα από το μυαλό. «Μέσον Μαζικής Ενημέρωσης έχετε. Κι εσείς φάγατε» «Πώς έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα, κύριε Αριστείδη;» «Απλό είναι. Άκουσες τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη να λέει πως παίρνανε θαλασσοδάνεια και δανεικά και αγύριστα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, εξαιρουμένης της εφημερίδας «Ο Λόγος Των Κυκλάδων;» «Δεν το άκουσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και εμείς μεταξύ εκείνων που φάγανε και τρώγανε για να σκύβουνε το κεφάλι στον κάθε έναν που τους τα ακουμπούσε, όπως γίνεται και εδώ, κύριε Αριστείδη» «Πες μου κάτι, παιδί μου» «Ότι θέλεις, κύριε Αριστείδη» «Θέλεις δηλαδή να με πείσεις τόση ώρα ότι ο όσιος Λουκάς μήπως ήτανε συγγενής σου;»
 
Ο Ρίμος