Μα, είσαστε με τα καλά σας, κύριε Τσίπρα μας!

Μα, είσαστε με τα καλά σας, κύριε Τσίπρα μας! - Σύρος - Ερμούπολη - Μεταξύ σοβαρού κι αστείου…
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου…
 
ΜΑ είσαστε με τα καλά σας, κύριε Τσίπρα μας; Ασχολείσθε τώρα με τον Τύπο και καθόσαστε και απαντάτε στα κάθε είδους δημοσιεύματα και για τα όσα σας καταμαρτυρούν; Και θέλετε να πάει μπροστά αυτή η Κυβέρνηση με τέτοια μυαλά που κουβαλάτε;
 
ΗΛΙΟΥ φαεινότερο πως είσαστε άπειρος στα περί  δημοσίων σχέσεων και στον τρόπο με τον οποίο ενδείκνυται να αντιμετωπίζετε τα εχθρικώς προς εσάς προσκείμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αλλά, αφού δεν ξέρετε γιατί δεν ρωτάτε να μαθαίνετε;
 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολιτικοί με άριστη εκπαίδευση στην πολιτική. Παράδειγμα, έτσι στην τύχη, ο δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός. Δεν απαντά ποτέ σε κακόβουλα δημοσιεύματα. Έχει δικές του αρχές και μεθόδους. Πρώτον, σου λέει το παιδί, «Κάθε πράμα τρήμερο. Τι θες να τα σκαλίζεις; Ο Συριανός μετά τη δεύτερη μέρα δεν θυμάται τίποτα. Δηλαδή, ποια δεύτερη μέρα; Αφού όταν διαβάζει κάτι, πριν τελειώσει αυτό που διαβάζει, το έχει ξεχάσει. Γιατί να ρίχνω λάδι στη φωτιά; Πολύ θέλει νομίζεις να αρχίσω να καίγομαι και άντε να βρεις πυροσβεστήρες τη στιγμή που τους χρειάζεσαι;»
 
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, δεν έχει δώσει -δυο χρόνια και κάτι ψιλά όντας δήμαρχος- ούτε μια συνέντευξη Τύπου. Σοφά σκεπτόμενος, γιατί άλλο να δίνεις συνεντεύξεις επιλεκτικά και άλλο να έχεις να αντιμετωπίσεις τον κίτρινο Τύπο, που θα σου κολλήσει στα μούτρα κάποια χαρτιά και θα σε ρωτήσει «Μπορείτε να μας πείτε σε ποια σελίδα βρίσκεται το ηθικό, εκτός του νόμιμου;» και συ να πρέπει σώνει και καλά να απαντήσεις.
 
ΕΣΕΙΣ, κύριε Τσίπρα μας, μέχρι συνεντεύξεις και μάλιστα δια ζώσης δίνετε στη Θεσσαλονίκη. Και το βλέπετε ότι σε πολλές από τις ερωτήσεις δεν απαντάτε και ο αμνήμονας λαός κάνει «τσ.. τσ..» και κουνάει την κεφάλα του απογοητευμένος που σας έριξε την ψήφο του, αντί να κόψει το χέρι του. Σιγά που θα το έκοβε δηλαδή, αλλά κουβέντα να γίνεται.
 
ΑΥΤΑ είναι λάθη που πληρώνονται μια μέρα, κύριε Τσίπρα μας, γιατί είσαστε παντελώς αμόρφωτος σε θέματα επικοινωνίας με τον Τύπο. Ιδιαίτερα όταν αυτός δεν σας είναι αρεστός και δεν είναι γραμμένος στον κατάλογο των κλακαδόρων σας. Είπαμε, δεν ξέρετε, αλλά γιατί δεν καθόσαστε δίπλα σε ανθρώπους με ειδική μόρφωση να μάθετε κάτι παραπάνω; Να μάθετε, ας πούμε, πως όταν δεν έχει τα κότσια να απαντήσει ο αρχηγός και κρύβεται, έχει τα μαντρόσκυλα αμολημένα στο διαδίκτυο και καθαρίζουνε για πάρτη του, κύριε Τσίπρα μας. Απορώ πώς δεν γνωρίζετε βασικές αρχές διακυβέρνησης ενός λαού και μάλιστα λαού αμνήμονα. Απορώ.
 
ΑΣΤΕ το άλλο. Να έχετε υπουργό που στέλνει ραβασάκια σε συνταξιούχους και τους πληροφορεί πως τους κόβει χρήματα από την επικουρική σύνταξη, όταν και η κύρια σύνταξή τους έχει μείνει η μισή από προηγούμενες μειώσεις. Και αυτό, κατά έναν ακατανόητο για τους πολλούς λόγο, δεν λέγεται κλοπή, κύριε Τσίπρα μας. Διότι κλέφτης συνήθως είναι αυτός που μπαίνει στο σπίτι από το παράθυρό μας, δεν είναι εκείνος που μπαίνει στο σπίτι μας μέσα από την τσέπη μας και μας παίρνει ό,τι με τόσο κόπο έχουμε αποκτήσει δουλεύοντας κοντά σαράντα χρόνια. Μοιάζει λιγάκι με αυτό το αστείο που ακούμε και σε Δημοτικά Συμβούλια «Μπορεί να μην είναι ηθικό, αλλά είναι νόμιμο». Αλήθεια, έχετε υπ’ όψη σας τι σημαίνει Δημοτικό Συμβούλιο, κύριε Τσίπρα μας; Αυτό θα σας ρωτήσω. Δεν θα σας ρωτήσω «τι είναι ηθικό». Αυτό, συνήθως, για τους πολλούς αποτελεί άγνωστη λέξη, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που κόβουνε αναπηρικά επιδόματα σε τετραπληγικά άτομα και βγαίνουνε στις τηλεοράσεις, κύριε Τσίπρα μας, και λένε ότι δεν
κόπηκε ούτε ένα ευρώ. Τέτοιες ηθικές αστειότητες.
 
ΑΛΛΑ εκείνο που τη δίνει στον κόσμο είναι πως μέσω του νόμιμου, πλην όμως μη ηθικού, τον δουλεύει ψιλό γαζί ο Υπουργός, όταν ξεκινάει την επιστολή «Αγαπητέ συνταξιούχε». Ποιος θέλει να τον αποκαλεί «αγαπητό» ένας Υπουργός που του πίνει το αίμα; Δεν είναι αγαπητός, σας το λέω και σας το υπογράφω με δέκα υπογραφές. Ούτε θα βρεθεί κανείς να του απαντήσει «Αγαπητέ Υπουργέ, έλαβα την επιστολή σου…» Ούτε ένας. Λόγω Τιμής.
 
ΜΗΝ πιάσουμε και το άλλο, πως στην ίδια επιστολή πληροφορεί τον «Αγαπητό συνταξιούχο» πως μόλις ανακάμψει η οικονομία θα πέσουνε βροχή οι αυξήσεις στις συντάξεις. Δούλεμα δηλαδή, κανονικό. Όπως τότε που του έταζε τον 13ο μισθό και τον διαβεβαίωνε πως «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά του θα ‘ναι». Αλλά όσο πήραμε πίσω την Πόλη «με χρόνια με καιρούς», άλλο τόσο πήρανε 13ο μισθό και άλλο τόσο θα δούνε αυξήσεις σε συντάξεις τα επόμενα εκατό χρόνια.
 
ΜΗ δίνετε όμως σημασία σε τέτοια δημοσιεύματα σαν και τούτο, κύριε Τσίπρα μας. Τώρα που τελείωσε η ανάγνωση, έχει ξεχαστεί κιόλας από τον αναγνώστη. Για ρωτήστε και τον Δήμαρχό μας που κάτι ξέρει παραπάνω από σας. Για ρωτήστε τον!
 
Ο Ρίμος