Ο Νίκος Αγγελίδης στη Σύρο

Ο Νίκος Αγγελίδης στη Σύρο - Παρουσίαση βιβλίου «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Παρουσίαση βιβλίου «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» 

 
Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 7:30 το απόγευμα, παρουσιάζεται στην αίθουσα του Συλλόγου Ηπειρωτών το βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη.
 
Το βιβλίο αποτελεί ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού. Ταξιδεύει… σε αναζητήσεις γύρω από την ιστορία της ΑΕΚ που ξεκινούν από το 1876 (!) και καταλήγουν στο σήμερα.
 
Ο Νίκος Αγγελίδης, παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «10 στην Ενημέρωση» και του δελτίου ειδήσεων στην ΕΡΤ1, ενώνει όλο το φάσμα των ομάδων που έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό, ταξιδεύοντας στα γεγονότα που οδήγησαν στην δημιουργία αυτών των σωματείων.
Η έρευνα για τον εντοπισμό όλων των ΑΕΚ του κόσμου, διήρκεσε πέντε ολόκληρα χρόνια και φέρνει στο φως την ύπαρξη 302 ομάδων και στις πέντε ηπείρους!
 
Η πολυτελής δουλειά των 300 σελίδων κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Νότιος Άνεμος και περιλαμβάνει 1000 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες (αδημοσίευτες οι πιο πολλές) αλλά και δυσεύρετα αποκόμματα παλιών εφημερίδων.
 
Την παρουσίαση διοργανώνουν η ORIGINAL Σύρου και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου και είναι η Πέμπτη κατά σειρά μετά τις απόλυτα επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Αθήνα (Νέα Φιλαδέλφεια), τον Πύργο Ηλείας, την Καρδίτσα (Καππαδοκικό) και την Πάτρα.
 
Θα προβληθούν υπάρχουν ειδικά αφιερώματα με ιστορικό περιεχόμενο, ανέκδοτες φωτογραφίες, και σπάνιο υλικό σε βίντεο.
Το βιβλίο θα προλογίσουν ο ιστοριογράφος Παναγιώτης Κουλουμπής, δημοσιογράφοι από τοπικά ΜΜΕ, μέλη των Συλλόγων Μικρασιατών και Ηπειρωτών και της ORIGINAL.
 
Προσκαλείστε  λοιπόν σε ένα διαφορετικό… κομμάτι ιστορίας, στην αίθουσα του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου (Αφροδίτης 2, Ερμούπολη), το απόγευμα της Κυριακής 8 Οκτωβρίου στις 7 και 30. Σας περιμένουμε…