Σε πρώτο πλάνο η Σύρος και τα παιδιά

Σε πρώτο πλάνο η Σύρος και τα παιδιά - Χρήστος Ζαχαρίου - Πωλίνα Βουνάση - Ημερολόγια ΑΟΣ και νέος ΑΟΣ

Ημερολόγια ΑΟΣ και νέος ΑΟΣ

 
Με αφορμή την έκδοση δύο ιδιαίτερων αθλητικών ημερολογίων από την ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, ο προπονητής του ΑΟ Σύρου Χρήστος Ζαχαρίου και το μέλος της Διοίκησης του Νέου ΑΟΣ Πωλίνα Βουνάση παραχώρησαν μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «ΛΟΓΟ».
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Ο κ. Ζαχαρίου δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός ότι αποτελεί κομμάτι ενός τόσο ιστορικού Συλλόγου, ο οποίος χρονολογείται από το 1926: «Οι άνθρωποι που με επέλεξαν να ηγηθώ στην προσπάθεια των υποδομών είναι πάρα πολύ αξιόλογοι. Εγώ απ’ την πλευρά μου, μετά από 16 χρόνια στο χώρο της προπονητικής και άλλα οκτώ – εννιά, περίπου, στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των Κυκλάδων, ως ποδοσφαιριστής, αποφάσισα να ασχοληθώ μ’ αυτό το Σύλλογο γιατί θεωρώ ότι έχει μεγάλη αξία και για το συριανό αλλά και το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο λόγω της ιστορίας που έχει» σημειώνοντας ότι από την πλευρά του, όσο του το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο κόσμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια  να συνεχιστεί  αυτή την ιστορία.
 
 
Συνεχίζοντας κάνει σαφές ότι το ενδιαφέρον των παιδιών για την ομάδα είναι πολύ μεγάλο.
 
Αν και ο αριθμός τους δεν είναι αυτός που επιθυμούσαν, κάνει  γνωστό ότι τα δυο τελευταία χρόνια που είναι στην ομάδα παρατηρεί πάμπολλες αλλαγές τόσο στην νοοτροπία τους όσο και στην φιλοσοφία με την οποία αγγίζουν το ποδόσφαιρο: «Εμείς δεν υποσχεθήκαμε ποτέ ότι θα κάνουμε μεγάλους ποδοσφαιριστές, υποσχεθήκαμε όμως στα ίδια τα παιδιά και στους γονείς τους ότι θα γίνουν αξιόλογοι άνθρωποι. Και ποιος ξέρει, αύριο μπορεί να γίνουν αξιόλογοι προπονητές, διαιτητές, παράγοντες και σίγουρα φίλαθλοι».
 
Του επισημαίνουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των αθλητικών ομάδων είναι συνήθως το οικονομικό. Χαμογελά, και απαντά: «Όσον αφορά τις υποδομές βοηθάνε πάρα πολύ οι γονείς. Σίγουρα δεν φτάνουν αυτά τα χρήματα, αλλά από κει και πέρα, τα παιδιά τα ίδια προσπαθούν να κάνουν ότι είναι δυνατόν Φέτος είναι η δεύτερη χρόνια που είμαι μαζί τους και η δεύτερη που κυκλοφορούμε ένα φανταστικό ημερολόγιο. Αυτό γίνεται για ένα και μόνο σκοπό. Για να καλύψουν τα έξοδά τους… Πρέπει να ξέρετε ότι τα παιδιά θέλουν ανταποδοτικότητα. Κάνουν το ημερολόγιο, μαζεύουν τα χρήματα και θέλουν αυτά να  επανέλθουν σε κείνα. Όσα λοιπόν έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας ο υπεύθυνος των υποδομών Αχιλλέας Μπουλούμπασης αναφέρονται στην ανταποδοτικότητα για τα παιδιά, ξεκαθαρίζοντας  ότι ο Σύλλογος δεν χρησιμοποίει ούτε ένα ευρώ για κείνον».   
 
«Νομίζω ότι ο ΑΟΣ είναι η Σύρος» λέει αιτιολογώντας την παρουσία πλήθους εικόνων του νησιού στις σελίδες του νέου Ημερολογίου, και προσθέτει: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ για τη συνεργασία που έχουμε τα τελευταία χρόνια καθώς και την συνεργάτιδα της ομάδας Παναγιώτα Βουνάση που επιμελήθηκε τόσο το υλικό όσο και το στήσιμό του. Αυτό το κάνει καθαρά για τα παιδιά και μόνο.
 
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Η παρουσία μας άλλωστε στην ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ  τα τελευταία χρόνια κάτι δείχνει. Οι άνθρωποι είναι φανταστικοί. Η ευγένειά τους και η εν γένει συμπεριφορά τους μας έχει σκλαβώσει. Ευελπιστώ να είμαστε στις ομάδες και να συνεχίσουμε τη συνεργασία αυτή για πάρα πολύ καιρό ακόμα»
 
Πως μπορεί όμως να προμηθευτεί κάποιος το Ημερολόγιο αυτό;  Αν και τα ίδια τα παιδιά έχουν αναλάβει την προώθησή του στον κόσμο, όπως λέει ο κ Ζαχαρίου η πώλησή του θα γίνεται και στα γραφεία της ομάδας στο γήπεδο της ΕΠΣ κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 14:30έως και 16:00.
 
Χαμογελά όταν τον ρωτάμε να μας περιγράψει τις αντιδράσεις των παιδιών βλέποντας τα πρόσωπά τους τυπωμένα στις σελίδες του Ημερολογίου: «Αυτά τα παιδιά πριν αναλάβω την ομάδα, σε εισαγωγικά, ήταν λίγο παραμελημένα. Επιθυμώντας να τους δείξω πόσο μεγάλη ήταν η προσπάθειά τους  στον αθλητισμό… κάνουμε αυτό το ξεχωριστό ημερολόγιο. Φυσικά ενθουσιάζονται πολύ και αυτό τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουν ποδοσφαιρικά αλλά και γενικότερα. Τα παιδιά αυτά έχουν κάνει πολλά πράγματα. Έχουν βοηθήσει συνανθρώπους τους παίζοντας ποδόσφαιρο, αλλά και δίνοντας χρήματα από το υστέρημά τους… Παρακαλώ λοιπόν τον κόσμο να το δει με καλό μάτι όλο αυτό και να αγοράσει τα ημερολόγια - και του ΑΟΣ και του νέος ΑΟΣ -  ώστε να μπορέσουν αυτές οι δυο ομάδες να συνεχίσουν να υπάρχουν… Μπορεί ο ΑΟΣ να είχε κάποιες ανάποδες στιγμές, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, όμως αυτά τα παιδιά με όσους είναι γύρω τους, πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε την μεγάλη ιστορία που έχει αυτός ο Σύλλογος».
 
Κλείνοντας εύχεται  υγεία και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά της ομάδας, και φυσικά νίκες αν και όπως τόνισε αυτό δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Ανάλογες ευχές εξέφρασε για όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο δραστηριοποιούνται στα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα. Τέλος οσον αφορά τον λοιπό κόσμο ευχήθηκε, πέρα από υγεία, υπομονή ώστε  να ανταπεξέλθει στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας,  
 
 
Από την πλευρά της η κα Βουνάση μίλησε για τον νέος ΑΟΣ τονίζοντας ότι ομάδα ιδρύθηκε το 2010 και αυτή τη στιγμή στελεχώνεται από περίπου 80 παιδιά γεννημένα από το 2004 έως το2012.
 
Όπως σημειώνει  υπάρχει αυξητική τάση και χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα  παιδιά πυκνώνουν τις τάξεις της Ομάδας.
 
«Τα ημερολόγια γίνονται όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να δημιουργήσουμε πράγματα για τα παιδιά. Στις σελίδες του αποτυπώνονται στιγμές από αγώνες, από τις προπονήσεις τους.. και γενικά από στιγμές που έχουν έρθει κοντά στην ομάδα».
 
Ξεκαθαρίζει ότι πρωταρχικό τους μέλημα είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους κάνοντας σαφές ότι για το λόγο αυτό η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός: «Στόχος μας είναι να διασκεδάζουν τα παιδιά. Να είναι ευτυχισμένα και χαρούμενα. Να κυριαρχεί το αθλητικό πνεύμα και όχι κατά βάση οι νίκες… Είναι κάτι σημαντικό η νίκη, γιατί είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών και της δουλειάς του, απλά δεν είναι μόνο η νίκη. Ακόμη και μέσα από την ήττα μπορούν να μάθουν πολλά πράγματα. Η διοίκηση δίνοντας πράγματα, και με πολλή εργασία,  δείχνει στα παιδιά ότι κι εκείνα πρέπει να κάνουν πράγματα στη ζωή τους. Έτσι βασικός μας στόχος είναι τα παιδιά να είναι ενωμένα, αγαπημένα και να αποτελούν μια ομάδα. Αυτό ακριβώς δείχνουμε στο Ημερολόγιο» .
 
Η ίδια δηλώνει ικανοποίηση τόσο για το γραφιστικό όσο και το εκτυπωτικό αποτέλεσμα , σημειώνοντας ότι πριν δύο χρόνια είχαν κυκλοφορήσει μέσω της Εκτυπωτικής ένα πολύ ιδιαίτερο ημερολόγιο στο σχήμα ποδοσφαιρικής μπάλας: «Από κει ξεκίνησε το όραμα. Κουραστήκαμε βέβαια αρκετά γι’ αυτό όμως άξιζε τον κόπο».
 
Κλείνοντας εύχεται στα παιδιά όλων των ομάδων αλλά και της Σύρου ευρύτερα, καλές γιορτές γεμάτες χαρά και υγεία.