«Η Αρλέττα και οι δύο ζωές της»

«Η Αρλέττα και οι δύο ζωές της» - Σύρος - πολεμικό μουσείο Αθήνα - Ο γνώριμος στους Συριανούς λογοτέχνης Σπύρος Ν. Μουσούρης παρουσιάζει το νέο του πεζογράφημα

Ο γνώριμος στους Συριανούς λογοτέχνης Σπύρος Ν. Μουσούρης παρουσιάζει το νέο του πεζογράφημα 

 

Το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο  «Η Αρλέττα και οι δύο ζωές της» του γνώριμου στους συριανούς λογοτέχνη Σπύρου Ν. Μουσούρη θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα  και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα (οδός Βασιλίσσης Σοφίας & Ριζάρη) η Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ).

Ο Σπύρος Ν. Μουσούρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου του 1939 και έζησε στην συνοικία του Βοτανικού, μέχρι το φθινόπωρο του 1962. Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, είχε εκδηλωθεί το ταλέντο και η αγάπη του για την ζωγραφική.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, σταδιοδρόμησε στην Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα, απ' όπου απεχώρησε οικειοθελώς, το 1986, για να αφιερωθεί στην τέχνη. Μετ' ολίγον ευτύχησε να γνωρίσει τον διακεκριμένο ζωγράφο Γ. Πανουστόπουλο και να μαθητεύσει επί 3,5 χρόνια στο ατελιέ του, ολοκληρωμένος έτσι σαν καλλιτέχνης.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, με την συμμετοχή και άλλων δεκατεσσάρων καλλιτεχνών, με μεγάλη επιτυχία και ευρεία απήχηση.

Το έτος 2003 μετείχε των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων "Ερμουπόλεια" της Σύρου και έργο του μεγάλων διαστάσεων κοσμεί την αίθουσα του Δ.Σ. του Δήμου Ερμουπόλεως. Άλλα έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Μετέχοντας σε πέντε πανελλήνιους διαγωνισμούς εικαστικών τεχνών του Φ.Σ. Παρνασσός, απέσπασε τρεις επαίνους (2000-2001-2003) και ένα βραβείο (2004).

Το 2005 μετείχε των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων "Τρινεμεία" του δήμου Ν. Ερυθραίας.

Για το καλλιτεχνικό του έργο έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί κριτικές και ευμενή σχόλια, στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και του "Diplome D'Etudes Superieures" option literature, του Institut Francais D'Athenes, Central. Ομιλεί την ιταλική και έχει καλές γνώσεις της αγγλικής. Είναι τακτικό μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ) και του Ελληνικού Συνδέσμου ΟΗΕ.

Ασχολείται με την ποίηση και έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές "Ψυχής Κατάθεση", 2005 και "Ταξιδιώτης της σκέψης", 2010, ενώ έχει συγγράψει δύο οδοιπορικά (ανέκδοτα), που αναφέρονται στους Αγίους Τόπους και στο Άγιον Όρος.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός Μηχ/κού, στην Διοίηση Εξουδετερώσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΔΕΝΞ), τα έτη 1964-65.

Είναι έγγαμος, πατέρας δύο θυγατέρων και παππούς δύο εγγονών.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης σε μορφή PDF