Αντεπίθεση Μητροπολίτη Σύρου στους πολέμιούς του (Video)

Αντεπίθεση Μητροπολίτη Σύρου στους πολέμιούς του - Σύρος - Κατανυκτική λειτουργία και περιφορά εικόνας Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Κατανυκτική λειτουργία και περιφορά εικόνας Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

 
Μπορεί να ήταν ήπιοι οι τόνοι που χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄, προκειμένου να απαντήσει σε κατηγορίες πολέμιών του μέσω δημοσιευμάτων Αθηναϊκής εφημερίδας, αλλά ήταν αρκετοί ώστε να δυναμώσουν τη φωνή του εκκλησιάσματος, μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, που αναφώνησε «άξιος… άξιος», δείχνοντας έτσι ότι τον στηρίζει σε δύσκολες ώρες.
 
του Γιάννη Ρουσσουνέλου
 
Ο Μητροπολίτης Σύρου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στον ομώνυμο ναό, με παρόντα την πλειοψηφία των ιερέων της Σύρου, αλλά και παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι στη συνέχεια ακολούθησαν τη λιτάνευση της εικόνας στις γειτονιές του Ξηρόκαμπου.
 
Μεταξύ των παρόντων ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Δαδάος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, του Συλλόγου Μικρασιατών, μαθητές γυμνασίων και δημοτικών σχολείων, καθώς και προσκόπων, που πλαισίωσαν την πομπή της περιφοράς. Παρών, επίσης, και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χαρίτος, αλλά μάλλον με την ιδιότητα του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων και ο τοπικός σύμβουλος Στέλιος Τρουμπετάκης, ενώ από τις «κορυφές» της Δημοτικής μας Αρχής δεν έδωσε κανείς το «παρών».
 
Εμβληματική και η παρουσία μελών του Συλλόγου Κρητών με παραδοσιακές φορεσιές, που σήκωσαν και την εικόνα με λιμενικούς, ενώ ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η σημερινή ημέρα είναι η επέτειος των 151 χρόνων από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου στην Κρήτη, όπως επαίνεσε και τον εφημέριο του ναού π. Κωνσταντίνο Χαρούλη για την άρτια προετοιμασία του ναού τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής.