«ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΑΝΕΛ Νεκροθάφτες του Νεωρίου»

«ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΑΝΕΛ  Νεκροθάφτες του Νεωρίου» - Σύρος - Τεράστια πανό στη Δεξαμενή του Νεωρίου

Τεράστια πανό στη Δεξαμενή του Νεωρίου 

 

Εν μέσω αιχμής τουριστικής περιόδου κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι.

του Γιώργου Αλβέρτη

Έτσι στο πλαίσιο αυτής της κλιμάκωσης αλλά και εξωστρέφειας του αγώνα για την  εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης στο αδιέξοδο του Νεωρίου, από χθες το απόγευμα τέσσερα μεγάλα πανό  βρίσκονται αναρτημένα  στην μεγάλη δεξαμενή του Νεωρίου (Βιολαντώ) κάνοντας γνωστό στους επισκέπτες της Σύρου τόσο το οικονομικό δράμα των εργαζομένων του Ναυπηγείου όσο και την κακή οικονομική κατάσταση του νησιού γενικότερα.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα -  με τα αναγραφόμενα σε αυτά  μηνύματα - καθιστούν  ως υπαίτιους για το κλείσιμο του ναυπηγείου, τον νυν ιδιοκτήτη Νίκο Ταβουλάρη, τον Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης, και  τους ΑΝΕΛ γράφοντας χαρακτηριστικά: «ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΑΝΕΛ  Νεκροθάφτες του Νεωρίου»,  κάνοντας πράξη τις καταγγελίες  του νυν προέδρου του Εργοστασιακού Σωματείου  Αντώνη Χατζαντώνη σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Οργάνου αναφορικά με το ρόλο που διαδραμάτισαν και παράγοντες εκτός του ναυπηγείου προκειμένου αυτό  να περιέλθει στην σημερινή δεινή θέση : «Να ‘στε σίγουροι ότι όλα θα αποκαλυφθούνε. Γιατί κάποιοι έχουνε και ποινικές ευθύνες σ’ αυτή την ιστορία. Μην το ξεχνάμε αυτό γιατί είναι βασικό. Και δεν εννοώ μόνο εδώ μέσα, Εννοώ κι απέξω. Οι συνεργάτες του τόξου έχουν ποινικές ευθύνες για την κατάσταση του Νεωρίου» είχε πει χαρακτηριστικά.  

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα υπόλοιπα  μηνύματα: «Καλώς ήλθατε στο νησί των ανέργων», «Η αλητεία δεν θα περάσει» και «Χωρίς το Νεώριο η Σύρος  πεθαίνει», τα οποία εν μέσω τουριστικής αιχμής ενημερώνουν τους επισκέπτες του νησιού για το οικονομικό δράμα που βιώνει η Σύρος  καθώς και για το ρόλο συγκεκριμένων φορέων στην δημιουργία των σημερινών αδιεξόδων στο ναυπηγείο.

Όλα  συνάδουν πλέον  στο ότι οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου επιλέγουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους εμφανιζόμενοι αποφασισμένοι,  όπως φαίνεται και από τα μηνύματα των πανό,  να προχωρήσουν τόσο σε ρήξεις όσο  και να  κάνουν πράξη τα λεγόμενα του νυν πρόεδρου τους για αποκάλυψη του ρόλου τοπικών φορέων και παραγόντων.