Η Ιστορία είναι Φως αλήθειας μάρτυρας καιρών δάσκαλος ζωής

Η Ιστορία είναι Φως αλήθειας μάρτυρας καιρών δάσκαλος ζωής - Σύρος - Νεώριο -Σχολιάζει ο Παναγιώτης Κουλουμπής

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Κουλουμπής

 
Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος μπορεί να βρεθεί πάντα ως αιτία γα αυτήν την κατάσταση: Έχουν ξεχάσει από πού έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή.
 
Την Ιστορία την γράφει η πραγματικότητα. Όχι τα φανταστικά σενάρια τα ψέματα και οι κοροϊδίες.
 
Οποίος ξεχνά πως η ιστορία γράφεται από εκείνο, για εκείνον και ότι κάθε λέξη και γράμμα της ιστορίας παρακολουθεί τα στενά τα βήματα του είναι καταδικασμένος να τον θυμούνται σαν σκόνη και όχι σαν ιστορία.
Η Ιστορία είναι Φως της αλήθειας, μάρτυρας των καιρών και , δάσκαλος της ζωής. Όποιος δεν διδαχθεί από αυτήν, απλά χάνει το επόμενο στάδιο της ζωής του που είναι το πως θα τον θυμούνται στο μέλλον.
Οι άνθρωποι μέσα στην έπαρση και αλαζονεία τους ξεχνούν κάτι πολύ σημαντικό.

 
Ότι, Η ΜΟΙΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ.

Για την Ιστορία...

Αύγουστος 2017. Πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ερμούπολη, Σύρος. Καλοκαίρι. Το νησί γεμάτο επισκέπτες αλλά και η Ελλάδα εν μέσω κρίσης. 
Το διάσημο παγκοσμίως ναυπηγείο της Σύρου για πρώτη φορά στην ιστορία του είναι σε τόσο δεινή κατάσταση που κυριολεκτικά "έχει πέσει μαύρο" .
Από την μια η φωταγωγημένη Πρωτεύουσα των Κυκλάδων γεμάτη χαρούμενους και αμέριμνους επισκέπτες και από την άλλη ένα Τεράστιο αδικαιολόγητο Μαύρο.

 
Η εικόνα Μοιάζει σαν μια τεράστια «Μαύρη Τρύπα» μέσα στο φωταγωγημένο λιμάνι της Ερμούπολης βγαλμένη θα έλεγε κάνεις από κάποια γκροτέσκο ταινία επιστημονικής φαντασίας. «Ένα τεράστιο αδικαιολόγητο Μαύρο» που προκαλεί ερωτήματα και απορία από την μια και από την άλλη λύπη, αγανάκτηση σε εκείνους που γνωρίζουν την ιστορία και την σπουδαία χρησιμότητα του Συριανού Ναυπηγείου για πως κατάφερε ενα τέτοιο ναυπηγείο για πρώτη φορά στην ιστορία του να φτάσει σε αυτήν την «Καταραμένη Μαυρίλα».
 
Οι εργαζόμενοι επί μήνες απλήρωτοι με χιλιάδες χρωστούμενα χρήματα στον κάθε ένα. Δεν υπάρχει ούτε ρεύμα μέσα στο ναυπηγείο. Οι φύλακες στο σκοτάδι φυλούν ένα ναυπηγείο φάντασμα και σαν φωτισμό χρησιμοποιούν γκαζάκια φωτισμού. 
 
Πάνω λοιπόν στην αιχμή της τουριστικής περιόδου οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους και οι αμέριμνοι επισκέπτες έκπληκτοι ανακαλύπτουν μια τραγικότητα μέσα στην χαρούμενη ατμόσφαιρα των διακοπών τους
Τεράστια πανό αναρτώνται στη Δεξαμενή του Νεωρίου προσπαθώντας να κάνουν γνωστό στους επισκέπτες της Σύρου τόσο το οικονομικό δράμα των εργαζομένων του Ναυπηγείου όσο και την κακή οικονομική κατάσταση του νησιού γενικότερα.

 
ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΦΩΤΑ

Οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου αυτήν την φορά κουρασμένοι και απηυδισμένοι από ψέματα και υποσχέσεις κλιμακώνουν τον αγώνα τους ανεβάζουν τους τόνους των κινητοποιήσεών τους αποφασισμένοι να πάρουν για μία ακόμα φορά την τύχη στα χέρια τους και όχι στα ξύλινα και ψεύτικα λογία των πολιτικάντηδων που τους κορόιδευαν ασύστολα και ξεδιάντροπα τόσο καιρό. 

 
Τα μηνύματα είναι σαφέστατα και δίνουν το στίγμα ότι προσχωρούν σε ρήξεις με αυτούς που θεωρούν ως οι υπαίτιους της κατάστασης τους.

Οι Εικόνες κάνουν τον γύρω του κόσμου.

Η Ελλάδα ακόμα μια φορά έστω και καθυστερημένα. μαθαίνει και συνειδητοποιεί αλήθειες που αγνοούσε η ως συνήθως δεν ήθελε να ξέρει και να κουράζει την νιρβάνα της με αυτές.

Τα πανό όμως ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ…

YΓ: Αφιερωμένο στους παλιούς καλούς συναδέλφους μου στο Νεώριο με την ελπίδα γρήγορα να τελειώσει το μαρτύριο τους. Μαρτύριο που φυσικά είναι όλων μας όσων μέσα σε αυτό μεγαλώσαμε και φάγαμε ψωμί και ζήσαμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια και δουλεία και ιδρώτα που «Έδενε το ατσάλι».

 
ΥΓ2: Παπαγαλάκια, ποντικάκια, κατσαριδάκια, καρακαξάκια φιδάκια, τερμητάκια υαινάκια, και κάθε λογής συναφή απεχθή και βρωμερά νεκροφιλικά ζωυφιάκια παρακαλείσθε όπως αποφύγετε οποιαδήποτε παρέμβαση. Προτιμήστε να το κάνετε αυτό στους δικούς σας τοίχους.
Ευχαριστώ δια την κατανόηση σας και τον...πολιτισμό σας