Πενήντα χρόνια, παρά ένα, το κουδούνι σήμανε ξανά (video)

Πενήντα χρόνια, παρά ένα,  το κουδούνι σήμανε ξανά - Σύρος - Reunion αποφοίτων έτους 1968

Reunion αποφοίτων έτους 1968 

 
Οι σχολικές αναμνήσεις αναβίωσαν για μια ακόμη φορά – χθες βράδυ -  στο reunion των αποφοίτων του σχολικού έτους 1968.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Το κουδούνι αυτή την φορά δεν χτύπησε σε κάποια σχολική αίθουσα αλλά στην γραφική ταβέρνα «Γιαμαλάκη»  στο Καρνάγιο της Σύρου η οποία αποτέλεσε και τον τόπο συνάντησής τους.
 
Αν και αυτή  δεν ήταν η  πρώτη φορά  που συναντήθηκαν όλοι μαζί, τα πειράγματα, οι αναμνήσεις των  ανέμελων και ανέφελων σχολικών  ετών που βίωσαν μαζί, γρήγορα  δημιούργησαν ένα κλίμα διάχυτης συγκίνησης.
«Μπήκαμε στο Γυμνάσιο το 1962 και αποφοιτήσαμε, μερικοί από εμάς, το 1968» δηλώνει στο logotypos.gr ο τέως Νομάρχης Δημήτρης Μπάιλας σπεύδοντας να προσθέσει ότι του χρόνου θα συμπληρωθεί μισός αιώνας από την αποφοίτησή τους από το Οικονομικό Γυμνάσιο της Σύρου.
 
«Στο Οικονομικό Γυμνάσιο φοιτούσαν κυρίως παιδιά από λαϊκές οικογένειες» σημειώνει, τονίζοντας ότι οι δεσμοί τους στο διάβα του χρόνου παρέμειναν ισχυροί: «Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε  χαθεί.  Στη σημερινή συνάντηση βέβαια είμαστε περισσότεροι και η κουβέντα, πέρα από το να θυμηθούμε τα παλιά, είναι πως θα προγραμματίσουμε του χρόνου την επόμενη συνάντηση  για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια από την αποφοίτησή μας».
 
Το τσιμπούσι και το γλέντι διήρκεσε μέχρι πρωίας με τα αστεία και τα πειράγματα ανάμεσά τους να δίνουν και να παίρνουν,  ξαναγεύομενοι  την ομορφιά της εφηβείας και των αδοκίμαστων ονείρων τους.