Απλήρωτες εδώ και 4 μήνες οι σχολικές καθαρίστριες

Απλήρωτες εδώ και 4 μήνες οι σχολικές καθαρίστριες - Σύρος - Διαμαρτυρία Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου

Διαμαρτυρία Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου

 
Τοποθέτηση - διαμαρτυρία για την μη καταβολή των δεδουλευμένων των σχολικών καθαριστριών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έκανε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, καλώντας μάλιστα σε ενεργοποίηση τους νησιωτικούς Δήμους, έτσι ώστε Υπουργείο Παιδείας και Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
 
Επιμέλεια: Θεοδόσης Δανάμπασης
 
Κι ενώ βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τα Χριστούγεννα, το σημαντικότατο αυτό πρόβλημα αφορά σε 9500 σχολικές καθαρίστριες στα σχολεία όλης της Ελλάδας, οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί για τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουν στις σχολικές μονάδες εδώ και 4 μήνες, και συγκεκριμένα από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.
 
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, "... η Πολιτεία επί της ουσίας “εμπαίζει” συνολικά τη σχολική κοινότητα. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων, που καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζονται ώστε τα σχολεία των παιδιών και μαθητών μας να είναι καθαρά και οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον, να εμπαίζονται για μια ακόμα φορά από την Πολιτεία και να μην τους καταβάλλονται εγκαίρως τα δεδουλευμένα τους... Ζητούμε τη χωρίς άλλη καθυστέρηση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και την ολόπλευρη ενεργοποίηση του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, τόσο προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ όσο και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έτσι ώστε να καταβληθούν εγκαίρως και οπωσδήποτε πριν τα Χριστούγεννα, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων".